Глицерин пази влагата: най-добрите рецепти за гладка и нежна кожа

промоции

Течният глицерин намира широко приложение в козметиката


Той има свойството да задържа влагата в кожата, да я пази от външни влияния и да подпомага възстановяване на целостта й.

• С глицерин може да изгладите петите. Нанесете дебел слой и увийте с фолио. След половин час той напълно ще попие. След това почистете загрубялата кожа с пила за пети.

• При проблемна кожа глицеринът може да се използва в чист вид вместо почистващ лосион. Той подобрява регенерацията на клетките и така възпаленията заздравяват по-бързо.

• Може да си направите тоник от 100 мл отвара от лайка и календула, към която сте добавили 1 ч.л. глицерин. Ефектът от него е не само почистващ, а и успокояващ.

• Маските с глицерин са полезни за всеки тип кожа. Универсалната смес е от равни количества глицерин и мед. Маската става доста течна, затова може да я сгъстите с овесено брашно. Ако кожата е суха, сложете и няколко капки ефирно масло. За чувствителна кожа към глицерина добавете яйчен жълтък и няколко капки цитрусово масло. За мазна е подходяща маската от глицерин, сок от краставица и овесено брашно.

• Най-често глицерин се използва в козметиката за ръце. Може да втривате чист продукт в кожата им или да добавите няколко капки към обикновен крем за ръце.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар