Кризата на средната възраст може да докара сериозна депресия на жените

Ти лайф за Лекува

Кризата на средната възраст е бич не само за жените


Те също трудно се справят с този преходен период. Главният симптом е хроничното недоволство от себе си и от заобикалящия свят.

Да обичаш себе си, не е толкова лесно, колкото изглежда. Човек е склонен постоянно да изисква от себе си. Ту талията не е достатъчно тънка, ту университетската диплома не е с достатъчно висок успех, ту кариерата не е достатъчно успешна, ту децата не са достатъчно възпитани, а и съпругът не е Райън Гослинг. Добре е, когато неудовлетвореността от собствения живот става стимул, който вдъхновява за нови подвизи. Но много по-често това чувство носи тъга, депресия и желание да изядеш пет килограма сладолед. Време е да обявите война на навика да сте вечно недоволни от себе си.

Кризата на средната възраст обикновено настъпва при жените в периода 30 – 40 години. По това време се появяват първите възрастови промени във външността. На челото – бръчки, на талията – излишни гънки, косите вече не са така пищни и блестящи. Съвременното общество още повече усилва женските страхове и комплекси по повод външността. На страниците на съвременните модни списания има предимно млади красавици, а и във филмите рядко се среща главна героиня над 35.

Не е нужно да се поддавате на всеобщата истерия по повод вечната младост. Всяка възраст е красива по своему. В преследване на изплъзващата се младост някои жени прекалявате грима. Не правете тази грешка! Посетете специалист, който д а ви подбере грим, идеално подхождащ на вашия тип лице и на възрастта ви. Прегледайте филмите с актриси като Мерил Стрип и Хелън Мирън. Те са красиви и на 40, и на 50 години. Ако жената излъчва жизнерадост и оптимизъм, красотата й ще е вечна. Усмихвайте се по-често и всички ще забелязват сияещите ви очи, а не бръчките около тях.

Когато младите абсолвентки от вузове и колежи се дипломират, те са изпълнени със светли надежди. Струва им се, че в близките 10 -15 години ще успеят да направят всичко – да създадат семейство и деца, да изградят успешна кариера, да станат осигурени бизнесдами. В реалността обаче много ат тях един ден се събуждат и разбират, че отдавна са прехвърлили 30-те, а все още работят като обикновени секретарки без особени перспективи. Как да не изпаднеш в депресия!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар