Ако вечерта преди път сте спали малко или ви предстои дълго нощно пътуване, се възползвайте от тези простички съвети!

По празниците предприемаме дълги пътувания, които изискват повече внимание. Напрежението понякога ни изтощава и може да заспим, докато караме. А това, разбира се, не бива да става. Затова: ако вечерта преди път сте спали малко или ви предстои дълго нощно пътуване, се възползвайте от тези простички съвети (за вас или за партньора ви, ако ще шофира той).

Как да не заспим зад волана

Как да не заспим зад волана

Пийте тонизиращи  напитки


Чай, кафе, напитки с женшен/сибирски женшен, може и домашно приготвена, оранжада/цитронада – всичко това може да ви държи свежи и будни.

Не вечеряйте обилно, ако ви предстои нощно пътуване

Ако решите да похапнете добре, за да не огладнявате по пътя, това ще ви изиграе лоша шега: след богата трапеза организмът винаги е склонен да се унася.

Дъвчете

Голяма част от шофьорите смятат дъвченето за едно от най-добрите средства срещу заспиване. Така че си пригответе дъвки, ядки, бонбони.

Намерете си спътник

Избягвайте дълги самотни пътувания. Разговорът винаги помага да не се унасяме в сън. Ако хората, с които пътувате, искат да спят, то поне нека го правят на смени – винаги да има с кого да говорите. Избирайте интересни теми за разговор, защото пустото бърборене на скучна тема действа успиващо.

Пейте силно

По време на пеене белите дробове работят активно, в кръвта постъпва повече кислород и организмът се събужда, пише Журнал за жената.

Осигурете си нещо за слушане

Можете да разчитате на ободряваща музика – имайте предвид обаче, че радиото на места може да ви прави номера. Затова се погрижете и за алтернативни варианти. Можете да слушате и аудиокниги или радиопиеси.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар