Различните деца изискват различно отношение

В стремежа си да се отличат от тълпата някои тийнейджъри си боядисват косите в причудливи цветове

teen
Други ходят със странни дрехи, трети се противопоставят на всички правила.

Вгледате ли се обаче по-отблизо в тези момичета и момчета, ще установите, че те всъщност доста си приличат. Причината е, че заради липсата на социален опит прилагат почти еднакви стратегии за фокусиране на вниманието върху себе си.

Има обаче юноши, които наистина са различни – като външност, светоусещане и поведение. Дори да искат да се влеят в множеството, понякога това е невъзможно. Ако вашето дете е сред тях, вместо да се оплаква, че е „вечната черна овца“, го научете да открива положителните аспекти на нееднаквостта си.

В случай че тийнейджърът е нисък, няма нужда постоянно да се сравнява с източилите се до 2 метра свои връстници. Наистина е научно доказано, че високите мъже по-силно привличат жените и жънат по- големи служебни успехи. Но и ниските не са за пренебрегване, щом имат стройни тела. Ако синът ви се храни рационално и спортува, ще постигне отлични пропорции. Науката сочи също, че дребните мъже имат повече приятели и лесно се превръщат в сърце на компанията, защото никой не ги възприема като заплаха. Решат ли да се издигнат в обществото, го постигат благодарение на желязната си воля – за това свидетелстват съдбите на доста известни личности. Освен това хората възприемат тези мъже като по-млади, което е предимство при напредването на възрастта.

Някои момчета са високи, но твърде слаби. Липсата на мускулна маса може да се навакса чрез спорт. И нека тийнът не забравя, че неатлетичното тяло често се свързва с висока интелигентност.

Ако младежът е твърде пълен, разумно е да намали теглото си. Но пълните хора често са предпочитани за компания, защото създават чувство за уют.

Момичетата се чувстват зле не само когато са закръглени, но и когато са много високи. Някои се прегърбват, за да могат поне донякъде да се слеят с компанията си. Обяснете на дъщеря си, че манекенките са с ръст над 170-175 см. Където и да отиде, високата жена приковава погледите върху себе си. Освен това изглежда по-авторитетно от миньончетата и околните по-често се вслушват в нейните думи.

Не всичко се свежда до външността. В тийнейджърските години момичетата и момчетата с най- висок успех често предизвикват насмешка у връстниците си.

Страда ли младежът от заболяване, което налага спазването на определен хранителен режим и начин на живот, няма защо да се изолира. По-добре да го признае през приятелите си, за да се съобразяват с него. Най-важно е да разбере, че самият той няма вина за състоянието си и може да бъде щастлив въпреки него.

В случай че семейството ви има някаква особеност – бракът ви е смесен или имате необичайно хоби, нека юношата да не се срамува от това, пише „Всичко за семейството“. Колкото повече занимания има един човек, с толкова по-широк кръг от хора общува, което е полезно за изграждането му като личност.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар