Неделният татко – повече предимства, отколкото недостатъци

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

След развода повечето бащи тотално променят отношението си към децата

неделен татко
„След като се разделихме със съпруга ми, той стана по-грижовен към детето, обръща му повече внимание и не пропуска уикенд, без да се видят“, споделя майка на първокласник. Действително, ако родителите запазят добрия тон помежду си, това е от полза за техния син иди дъщеря.

В почивните дни таткото има възможност да се посвети на детето и да навакса пропуснатото през седмицата. Той дори има някои предимства пред „обикновения“ баща – отдава цялото си .внимание в определеното време, планира интересни преживявания, които му позволяват да превърне всяка среща в празник. Това обаче не означава да глези своя наследник и да угажда на капризите му.

Неделният татко трябва да запази напълно родителската си роля. Когато е необходимо, да прави забележки, а не да ги спестява, за да изгражда образа на“добрия“ баща. Фактът, че не общува с детето през делничните дни, не означава, че не може да държи сметка какво се случва тогава. Негова си остава отговорността да бъде възпитател и да упражнява родителските си задължения. Важно е да внушава на детето, че то може да разчита на подкрепата и съдействието му. Понякога не се налага намеса, а само думи на поощрение и дори изслушване.

Когато трябва да се вземат решения, засягащи детето, задължително е да се обсъждат на четири очи между майката и таткото, докато се стигне до обща позиция. Ако разногласията останат, възможно е авторитетът на единия родител да бъде подкопан. От време на време е хубаво семейството да се събира и да има общи преживявания.

За удобство на двете страни срещите трябва да бъдат предварително уточнени и регламентирани. Спазвайки уговорките, без да закъснява, таткото показва колко важни са тези моменти за него. Освен това дава пример за мъжка дума и внушава чувство за сигурност.

Активността на бащата през уикендите не бива да лишава детето от инициатива. То също може да дава идеи за приятно прекарване на времето и да подготвя уроците си в същото време.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар