Как да изберете кафе машина?

Преди да хукнете към магазина за кафе машина, помислете какво точно търсите

kafemashina-saeco
Задайте си няколко въпроса: колко кафета ще правите всеки ден, какво ще пиете по-често – еспресо или други кафе напитки, какви пари предвиждате за покупката и с какво място разполагате.

Вариантите ви за избор са три. Първият е машина с ръкохватка. Основните й предимства са ниска цена, компактност, лесна употреба. Принципът на работа е прост – смляното кафе се слага в специалния филтър на ръкохватката и тя се закрепва върху корпуса. През филтъра преминава гореща вода и по този начин се приготвя кафето. Моделите се различават по материала, от който са направени корпусът и ръкохватката. Материалът на корпуса няма отношение към качеството на кафето, но влияе върху здравината на машината и цената й. От материала на ръкохватката зависи качеството на готовото кафе. Ако е от метал, кафето се нагрява по-силно и равномерно, получава се напитка с гъста пяна и наситен вкус.

При ползване на тези машини е важно умението правилно да подравните кафето във филтъра. Не бива да го смачквате твърде силно. За добър резултат ви е нужна ръчна преса. Диаметърът й трябва да е точно колкото диаметъра на филтъра на ръкохватката. Пресата е аксесоар и може да не е в комплект с машината, така че внимавайте, ако я купувате отделно. Иначе материалът, от който е изработена, няма значение за качеството на готовото кафе.

Кафе машини с ръкохватка често се продават с мерителна лъжица за правилно дозиране на кафето. Почти всички модели имат специални накрайници (капучинатори) за пара и разбиване на мляко. При някои модели е възможно допълнително да купите и поставите капучинатор. Търсете модел с вградени защити – например, ако сте пропуснали да налеете вода, уредът не се включва, или със специален клапан против прегряване и високо налягане. Полезна екстра е индикаторът, който контролира загряването на водата и при достигане на желаната температура спира процеса.

Недостатък на машините с ръкохватка е, че зареждането на всяка порция кафе
отнема време и ако правите повече кафета наведнъж, трябва търпение. Освен това не винаги получавате напитка с желаното качество, което зависи изключително от ръчното пресоване на кафето.

Комбинираните машини имат кафемелачка, което повишава качеството на напитката. Някои са с допълнителен резервоар за кафе, а резервоарът за вода има вграден филтър за пречистване. Тези машини правят едновременно няколко порции кафе. Може да са различни видове – еспресо, шварц, капучино и т.н. Имат функция за регулиране на температурата на водата и количеството на ползваното кафе. Работят и със смляно, и с кафе на зърна. Удобно решение са, ако членовете на семейството имат различни предпочитания. Цената е по-висока, но е за сметка на разнообразието и качеството.

Автоматична

Автоматични кафемашини са най-скъпи. Трябва само да сипете зърната, да налеете вода, да изберете количеството на напитката и съдържанието на кафе в нея, да натиснете старт бутона. Нататък машината действа сама, а процесът отнема не повече от 30 секунди. Множество индикатори подсказват кога да добавите кафе или вода, кога е време за почистване, пише „Всичко за семейството“. Уредът може да регулира количеството на подаваното кафе и температурата му, има автоматична система за почистване на капилярните тръбички и функция за автоматично изключване. Най-същественото му предимство е лесното ползване и качеството на получената напитка.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар