Антония Петрова пред Po-krasivi.net: Имам над 300 чифта обувки!

Ти лайф за Лекува
Антония Петрова

Антония Петрова

Антония Петрова се окичи с титлата Мис България през 2009 година. През 2012 пък стана „Мисис Русия“. Освен с мода, красавицата се занимава и с това, което е завършила – Право. В момента тя изживява своята красива приказка със съпруга си Александър и споделя, че се чувства много щастлива с него. Ето какво каза още Антония пред Po-krasivi.net:

Как определяш думата „красота“?

Красота може да се намери навсякъде и във всичко. Аз лично за себе си се старая да бъда обградена от красота непрекъснато. Голям естет съм и за мен красотата и щастието са смисълът на живота, старая се всичко около мен да бъде красиво: домът ми, офисът ми, отношенията с близките ми, ежедневието ми.

Каква е цената на красотата за теб?

Омразата и завистта. Аз лично нямам проблем с това да я платя. Красивите жени винаги са били обект на злоба, именно по това си личи. При всички случаи е за предпочитане от това да си обикновен, посредствен, незабележим и да те съжаляват. Осъзнавайки вътрешно, че си повече от тях, те се опитват да те атакуват, а каква по-добра атака от отрицанието?! Не разбират обаче, че отричането на действителността не променя самата действителност. При всяко положение, бих казала, че красотата много повече помага, отколкото пречи, защото да не забравяме, че в света има много интелигентни хора, които знаят как да я оценят, а това, което говорихме досега, е привично за неудачниците. Само те реагират по този начин.

Антония Петрова - Мис България 2009

Какъв е стилът ти на обличане и имаш ли любими марки и дизайнери?

Екстравагантен, с една дума! Обичам цветовете, те ми дават настроение. Не харесвам това, че българките носят предимно черно. Да, няма нищо лошо да обличаш черно, но не непрекъснато. За мен това е проява на пълно отсъствие на вкус или страх да експериментираш и да не сгрешиш, защото знаете, че с черното почти е невъзможно да се сгреши. Като тръгна по улиците, всички са едни скучни, сиви и безлични, еднакви… Ужасно е! Пълна липса на индивидуалност! Колкото до любимите ми марки, бих изброила: Кавали, Версаче, Маккуин, Долче и Габана и много други.

Само скъпи дрехи ли има в гардероба на Антония Петрова?

Не само, но има неща, с които не правя компромис, като кожените палта например, обувки и чанти, при тях качеството е важно, а то обикновено е свързано и с цената. Понякога купувам и не толкова скъпи дрехи, които са свързани с ежедневието – разни тишъртки или блузи, които често сменяш и не е голяма загуба, ако облечеш само няколко пъти.

Мис Антония Петрова

Често ли си купуваш аксесоари и имаш ли любими такива?

Да, като всяка жена и аз съм пристрастена към хубавите обувки и чанти. Веднъж си направих експеримент да преброя обувките си в дрешника – оказа се, че са над 300 чифта!

Правиш ли компромис с козметиката?

С козметиката – никога! Кожата и косата ми са изключително важни за мен и винаги ползвам само качествена козметика. Грижа се за тях всеки ден и много внимавам какво ползвам.

Какво ти е мнението за младите момичета, които прекаляват с грима?

Носи се слава, че и аз прекалявам с грима, но истината е съвсем друга – всеки път, когато съм била в медиите, на фотосесия или ревю, съм била гримирана от гримьори, а както знаете, по нашите балкански ширини е много модерен черният, опушен грим или просто много силният грим. В България всички гримьори гримират така, което на мен въобще не ми отива, аз съм много светла и с много бяла кожа и не ми понася толкова тежък грим. В Русия, например, никога не ме гримират така, аз самата в ежедневието си не нося никакъв грим – максимум спирала и гланц, без пудри, основи и прочие.

Имаш перфектно тяло! Спазваш ли някакъв режим?

Благодаря! Неведнъж съм казвала, че никога през живота си не съм спазвала диети и не съм влизала във фитнес зала. Преди 2 месеца, обаче, нещата се промениха. Реших, че ще започна да спортувам и че искам да съм в супер форма за световния конкурс Мисис Свят тази година. Така в момента спортувам и формата ми става още по-добра, бързо добивам ефект, явно имам добри гени.

Антония Петрова - Мис България

Според теб има ли връзка между красотата и любовта?

Ако става въпрос за вътрешната красота – да, иначе не мисля, че има връзка с външната. Човек обича другия заради него самия, а не за това дали са красиви чертите на лицето му, или дали е висок, или каквото и да било друго. Това може само да те привлече първоначално в някой, но не и да те задържи при него, особено след години съжителство!

Ти изживяваш любовна приказка с мъжа ти Александър. Разкажи ни малко повече за тази любов.

Няма нищо за разказване – ние сме едно нормално, щастливо семейство. Обичаме се, уважаваме се и се грижим един за друг. Пътуваме много, винаги сме заедно. Александър е чудесен съпруг, направо мечта за всяка жена. Чувствам се чудесно като омъжена жена!

Планираш ли да имаш дете скоро?

Това е много личен въпрос и ще се случи, когато и както аз реша!

Как искаш да се развива животът ти оттук нататък?

Кариерата ми като юрист и управител на консултантска компания за юридически, финансови и инвестиционни консултации върви с пълна сила. Работя много, това е важно за мен. Изцяло съм насочила силите си в областта на правото и на бизнеса, арбитър съм в арбитражен съд. Като цяло съчетавам и реализирам образованията си на практика, работя по специалността си. Освен това се занимавам и с научна дейност в областта на гражданското право.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар