Съвети за здрава и бяла усмивка!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Стафидите. Те съдържат фитохимикали, които се борят с причинителите на кариеса и пародонтозата. За тази цел помагат и черният и зеленият чай. Те съдържат полифеноли, които сразяват бактериите в плаката.

 

С усмивка на холивудска звезда

Всички ние бихме искали да изживеем бляскавите мо­менти на любимите ни звезди – на събития с червен килим, забележителни прически и удивителни тоалети на известни дизайнери. Всички подражаваме на стила им, но сега можеш да се почувстваш като тях с усмив­ка, която ще провокира папараците да насочат обекти­вите си към теб! Новата гама продукти на експертите в избелващата грижа Pearl Drops е най-добрият начин да се сдобиеш с ослепително бели зъби и съвършена усмивка. И все пак редовните прегледи при зъболека­ря са задължителни. Най-добре ги съчетай с профе­сионално почистване на зъбния камък. Ще изчезне и оцветяването от никотина и кафето. Полирането и тре­тирането с флуорид заздравяват зъбите. За отлична хигиена на устната кухина експертите съветват да из­ползваш и специални конци, купени от аптеката, с които нежно да почистваш труднодостъпните за чет­ката междузъбни пространства. Освен това използването на специална вода за ус­та след измиването засилва ефекта на пастата за зъби и запазва свежия дъх за по-дълго време, тъй като унищожава повечето вредни бактерии в устната кухина. И един изключително лесен трик за поддържане на здрави зъби и свеж дъх – пий много вода през целия ден!

 

Хитрини

Грим: Цветът на червилото ти влияе върху това как се въз­приема цветът на зъбите. Сту­дените нюанси създават впе­чатление за искрящо бели зъ­би, докато оранжевите и ка­феникавите тонове добавят лек жълтеникав оттенък.

Въпрос на време: Трябва да миеш зъбите си в продълже­ние на три минути, за да от­страниш наистина плаката.

Не изплаквай! След като си измиеш зъбите, само изплюй пяната, без да жабуриш. Така флуоридът в пастата за зъби остава по-дълго време върху зъбите и действа интензивно.

 

Внимавай с киселото

Добре е да знаеш, че да се ядат ябълки е полезно, но от друга страна тези плодове създават проблеми за зъбния емайл. Плодовете и въглеродния двуокис вредят на емайла и почистването на зъбите веднага след ядене на плодове само може да увреди емайла. Необходими са около 30 минути, за да бъдат неутрализирани плодовите киселини.

 

Интересни факти

79% от мъжете още с първия поглед забелязват сияйната бяла и привлекателна усмивка на жената. Красивите зъби се асоцийрат с успех, интелигентност и чар. Човек с хубави зъби има 42% повече шансове на интервю за работа. „Чаровната усмивка отваря всички врати” – потвърждават консултантите.

 

Какво издават зъбите

Днес съществува дори наука, наречена „психология на зъбите”. По-големите резци обикновено издават сексапил. Ако вторите резци доминират, ти си от породата на победителите. Ако предните ти зъби са леко прибрани на вътре, значи интровертен тип, а разстоянието между тях издава трудност в общуването с партньора.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар