На плажа: Как да комбинираме полезно четирите природни стихии?

През лятото няма нищо по-приятно от релаксиращ ден, прекаран на плажа

Американската езотеричка Джейми Барет препоръчва да се възползвате от целебната сила на четирите елемента Огън, Земя, Въздух и Вода.

На плажа: Как да комбинираме полезно четирите природни стихии?

На плажа: Как да комбинираме полезно четирите природни стихии?

Огънят действа най-бързо, а неговото проявление на плажа са слънчевите лъчи. Ако се чувствате уморени и стресирани, обърнете хавлията или шезлонга си срещу небесното светило. То ще ви зареди с положителна енергия. В случай че сте в отлична форма, по-добре ще ви се отрази, ако стоите с гръб към него, съветва вестник „Всичко за семейството“.

Елементът Земя е представен от пясъка на плажа. Може да легнете направо в него или да използвате само тънка хавлия, ако искате да успокоите нервната си система. Представете си как песъчинките поглъщат и отпращат навътре към сърцето на земята отрицателните ви мисли и чувства.

Въздухът също пряко се отразява на поведението ви, а неговото проявление край брега е вятърът. Тихият бриз действа успокоително, а бурните пориви зареждат с енергия хората, които са свикнали пасивно да приемат живота.

Водата, естествено, е представена от морето. Тихото му плискане и съдържащите се в него йод и минерални соли са изключително полезни за ума и тялото. Когато вълните се разбиват върху пясъка, се отделят отрицателни йони, които подобряват кръвообращението и ви зареждат с добро настроение.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар