Как да излизате добре на снимки, без да сте способен фотограф?

Много хора се разочароват как излизат на снимки

Правят нови снимки в опит за по-сполучлив кадър, където да изглеждат по-красиви. Ето какво казват експерти по риторика на тялото за някои от най-разпространените грешки, заради които на снимки не излизаме така, както би ни се искало…

Случвало ли ви се е, когато се гледате в огледалото, да сте доволни от това, което виждате, а на снимки да изглеждате съвсем различни – тройна брадичка, масивни ръце и бедра. Още по-обидно е, когато гледаш Instagram на познати и със сигурност знаеш, че не са толкова красиви, колкото на въпросните кадри. Причината не е в неопитния фотограф, в ретроградния Меркурий и със сигурност не е у вас. За да престанете да се разочаровате от снимките си, достатъчно е да избягвате някои от типичните и разпространени грешки, които се допускат при позиране за снимка.

Лошата светлина

Светлината лесно може да добави към лицето на младата симпатична особа няколко десетилетия. И обратното, да помогне да се
скрият физически недостатъци или възрастта. Обръщайте внимание на зоната под очите и на носните гънки. Те не трябва да са в сянка, иначе „ефектът на пандата“ ви е осигурен. Универсален съвет: обръщайте нос към източника на светлина – така лицето ви винаги ще изглежда свежо.

Задържане на дъха

Обикновено, когато застане човек пред фотоапарата, не се движи, а често дори престава да диша. Заради това на снимката излиза като статуя със стъклен поглед. Опитайте се да не гледате в обектива и просто дишайте с уста – лицето ви веднага ще се успокои, а фотографът ще направи красив кадър.

Двойна брадичка

Ако на снимката се е появила втора брадичка, значи силно притискате брадата към врата. Не трябва да го правите. Отпуснете шията, освободете брадичката, стремете се с темето си към небето. Проверете дали не повдигате и раменете си неволно. Мнозина го правят автоматично, вместо, обратното, да ги отпускат.

Масивни ръце

Нерядко на снимките не ни харесват именно ръцете, които изглеждат грамадни. А причината е проста: отново правим типичната грешка да ги притискаме към тялото или да ги кръстосваме на гърдите, поради което изглеждат огромни. Достатъчно е да си го припомните при позиране, за да не се налага след това да се намесва „фотошоп“.

Откъде е този корем!

Искате да сте в кадър не фронтално, а завъртени леко на 3/4. Но случайно са ви хванали отстрани, а на преден план излизат ръката и рамото, които се увеличават просто защото са по-близо до камерата. Или пък коремът ви изпъква повече, отколкото ви се иска. Следете ръцете да не са притиснати към тялото и не заставяйте ребром към камерата. Завъртането на 3/4 е идеално за всяка фигура и телосложение, така че го имайте предвид, за да
не се разочаровате.

Къси крака

Мнозина обичат да позират седнали. В този случай е лесно да направят разпространената грешка да скрият краката си под стола или пейката. Резултатът е печален – на снимката се появяват масивни колене и къси крака. За да го избегнете, не крийте краката, а напротив – протегнете ги към камерата.

Лакти в камерата

Искаме да направим красив кадър, като уловим „случаен“ момент, неволно докосвайки коси, оправяйки непослушен кичур. Най-вероятно обаче в този случай централно място в кадъра ще заемат лактите ви, а не вие самите. Затова, ако не сте професионален модел, по-добре не експериментирайте по този начин и просто „приберете“ лактите леко зад гърба си.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар