Медицински съвет: Лекарства, които са задължителни в домашната аптека

Винаги трябва да имате термометър и някои лекарства против температура у дома
Много семейства, особено с малки деца, задължително имат собствена домашна аптека.

Всъщност домашната аптека е нещо, което всички трябва да имаме. Тя трябва да се състои от основни лекарства, които могат да бъдат първа помощ в различни ситуации.

Противоалергични лекарства: Такива лекарства са незаменими във всяка домашна аптека. Само имайте предвид, че ако е започнало подуване, усещате задушаване и се е появило зачервяване на тялото ви, трябва да посетите лекар.

Термометър, лекарства против температура: Винаги трябва да имате термометър и някои лекарства против температура у дома.

Антибиотични кремове и флогоцид: Противовъзпалителните и антибиотичните кремове също са основни артикули във всяка домашна аптека. Понякога се появява пъпка, която е възпалена, и са нужни само няколко дни мазане, за да се успокои.

Бутилка с физиологичен разтвор: Физиологичният разтвор е страхотно нещо, използва се за изплакване на рани, почистване на носа и измиване на очите. Той е и необходима част от домашната аптека.

Пробиотици: Можете да предотвратите диарията, като използвате пробиотици за няколко дни, също така, ако приемате антибиотици, пробиотиците са неизбежни.

Пастили за гърло: Болките в гърлото са често срещани днес. Опаковка от тези лекарства за първа помощ също е желателна.

Болкоуспокояващи: Само имайте предвид, че болката е предупредителен знак. Може би болката в главата е мигрена, но може да е и високо кръвно налягане…

Ако се съмнявате, винаги можете да се обадите в спешното отделение и да се консултирате.

Кремове против болки: Днес има много кремове и гелове против болки в краката, коленете и изобщо против ревматични болки. Винаги имайте поне една тубичка в домашната си аптека.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар