Перфектен грим у дома в 4 лесни стъпки

Чувствате се изгубени сред многото съвети и трикове за грим? Разбираемо, защото, както всички знаем, гримът няма правила

гримИма просто безкрайни методи и подходи.

Ще ви покажем как бързо и лесно да актуализирате обичайния си грим и така да създадете визия, която визуално подчертава лицето ви. И всичко това може да се случи у дома, както и да го направите сами, без помощта на обучен гримьор.

Дори висококачествената декоративна козметика не е гаранция, че лицето ви ще изглежда перфектно. Ако фон дьо тенът изчезне бързо, основата лежи неравномерно и до обяд няма следа от сутрешния чар, вероятно простите правила за подготовка на кожата за нанасяне на грим не се спазват.

Защо е толкова важно правилно да подготвите кожата за грим:

• Декоративната козметика приляга по-добре на почистена и овлажнена кожа – ще изглеждате естествено и привлекателно.

• Гримът ще издържи много по-дълго и ще бъде ефектен през целия ден.

• Ще предпазите кожата от неблагоприятното въздействие на съставките, включени в състава на продуктите за красота, които могат да предизвикат раздразнение, лющене и запушване на порите.

4 лесни съвета за перфектен домашен грим

Преди да се впуснете в изучаването на конкретни техники за гримиране, запознайте се с основните правила, към които гурутата на красотата винаги се придържат.

1. Когато се гримирате, трябва да вземете предвид много подробности, но на първо място – характеристиките на вашия външен вид. Това са формата на лицето, тонът на кожата, цветът на очите, извивката на веждите и дори сянката, която косата прави на лицето. Всичко това заедно предопределя избора на
козметиката и акцентите, които трябва да направите.

2. Ако се вгледате в себе си, ще разберете към какво искате да привлечете вниманието на околните. Предимствата се подчертават най-добре или чрез цвят, или чрез ефекта на сияние. А несъвършенствата се прикриват, за да не бият на очи.

3. Базовият грим прави един основен акцент – или върху очите, или върху устните. В ежедневието изборът зависи от достойнствата на външния вид. За вечерен грим можете да се ръководите от облеклото.

4. Трябва да се съсредоточите върху естествеността. Не трябва да има ефект на маска, остри линии след туширане на сенките. Ако всичко е направено професионално, тогава дори опушените очи и винените устни изглеждат естествено.

Източник: www.marykay.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар