За какво се използват тампоните с мед в гинекологията?

Тампоните с мед в гинекологичната практика се използват при млечница, безплодие и различни възпаления

Тампоните с мед могат да бъдат направени у дома. Ще ви трябва само стерилна превръзка, здрави конци и пресен мед. Желателно е медът да е чист, от доказан пчелар, а не от магазина.

Тампоните с мед в гинекологията се използват още от времето на нашите баби и прабаби

С времето, освен като арсенал от народната медицина, тампоните с мед са признати и от практикуващите акушерки и гинеколози

Показания и правила за употреба

Медените тампони може да бъде предписани при възпаление на матката и придатъци (аднексит), млечница, ерозия, безплодие.

Безплодието понякога се причинява от заболявания на женските полови органи, които са станали хронични.

Тампоните с мед:

– помагат за облекчаване на възпалението;
– възстановяват менструалния цикъл;
– нормализират работата на яйчниците.

Как да си направите сами у дома тампони с мед?

От стерилна медицинска превръзка трябва да навиете тампон и да го накиснете в течен мед. Трябва ви само ½ чаена лъжичка.

Продължителността на първата процедура е 4 часа. Общо е желателно да се направят три курса, всеки с продължителност от 10 ежедневни сесии.

Друго заболяване, при което тампонирането може да помогне, е ендометриозата

За заболяването е типично разрастването на лигавичните тъкани, покриващи вътрешността на матката. Понякога тъканта се простира и до фалопиевите тръби и яйчниците, което не позволява на жената да забременее.

Запушването допринася за нормализирането на местните метаболитни процеси, което предотвратява патологичния растеж на ендометриума.

Как се ползва меден тампон при ендометриоза

Навита марля се накисва в медена вода, която се приготвя в съотношение 1:1. Тампонът се държи цяла нощ. Сутрин е необходимо вагината да се промие с отвара от лечебни билки. Ако се чудите какви точно – лайка или смрадлика.

Млечницата е една от най-честите женски патологии

Болестта може да се развие при намаляване на имунната защита или на фона на приема на антибиотици. Тампоните с мед унищожават колонията от гъбички, които провокират млечницата. В допълнение, процедурата допринася за:

– дезинфекция на вагината;
– отстранява подуването на лигавицата;
– възстановяване на нарушена микрофлора;
– облекчаване на сърбежа.

Домашните марлени тампони се накисват в течен мед и се поставят във влагалището цяла нощ, ако жената понася добре процедурата. Много жени споделят, че редовната употреба на тампоните с мед показва, че те се справят отлично със симптомите на млечница.

Ако се притеснявате, че няма да можете сами да си направите тампони, може да ползвате готови, от онези, които се употребяват по време на месечния цикъл.

Преди да започнете лечението, трябва да се уверите, че няма алергична реакция и не забравяйте да получите съвет от Вашия лекар.

Източник: ayzdorov.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар