Страда ли Брад Пит от “лицева слепота”?

“Много хора ме мразят, защото мислят, че не ги уважавам” – каза Пит

Дори и най-големите звезди могат да имат неочаквани проблеми. За такъв намекна наскоро актьорът Брад Пит, който се оплака, че хората го смятат за отчужден, и недостъпен, а причината за това погрешно впечатление е изненадваща – той трудно ги помни. Пред изданието GQ той наскоро говори за това. Възможна причина за неговите трудности да запомня хората е заболяването просопагносия, което се характеризира с трудно различаване на човешките лица и е познато още под названието “лицева слепота”.

Брад Пит е казвал преди, че има трудности с контактите, особено на партита, тъй като се затруднява да запомни новите хора, които среща. Акньорът се опасява ,че това е довело до погрешно впечатление за характера му: че той е отчужден, затворен, недостъпен и самовлюбен.

Всъщност той иска да си спомни хората, които среща, и се чувства засрамен, че не успява. Макар че не е официално диагностициран, е възможно той да страда от рядкото заболяване просопагносия, пише изданието.

Звездата е говорила за това в интервю за Esquire още през 2013 година.

“Много хора ме мразят, защото мислят, че не ги уважавам” – каза Пит.

Той добави, че когато решил да пита направо хората къде са се срещали, нещата още повече се влошили. Затова актьорът предпочита да остава в къщи, макар че при неговата професия и популярност не може да стри непрекъснато от тълпите.

Брад Пит все пак има планове да се тества за заболяването.

Според  National Institute of Neurological Disorders and Stroke , който е част от  U.S. National Institutes of Health, просопагносията е смятана за резултат от “отклонения, увреждания или накърняване” на тази част от мозъка, която “изглежда координира невраната система, контролираща лицевото възприятие и памет”.

Медицинският проблем може да се появи вследствие на удар, мозъчна травма или “определени невродегенеративни заболявания”. Според института зрелите хора, които да го получили вследствие на травма или удар, могат да бъдат научени да използват други подходи, за да различават индивидите.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар