Брад Пит завежда дело срещу Анджелина Джоли

Брад Пит обвинява бившата си съпруга Анджелина Джоли, че е  “искала да му навреди”, разделяйки се с нейния дял от общата им винарна във Франция

Съдебният спор между Амбър Хърд и Джони Деп все още не е утихнал, а нов такъв се задава на хоризонта. Брад Пит обвинява бившата си съпруга Анджелина Джоли, че е  “искала да му навреди”, разделяйки се с нейния дял от общата им винарна във Франция, съобщи Би Би Си, като цитира съдебни документи.

Актрисата реши да продаде своята част на руски олигарх, а Пит заведе дело срещу нея заради това.

Брад е на мнение, че заради решението си Джоли го е принудила да бъде партньор с “непознат с отровни асоциации и намерения”.

Майката на децата му засега не е направила коментар.

Двойката закупи дял във френската компания “Миравал”, включващ жилищна сграда и лозе в Южна Франция през 2008 година. Шест години по-късно Пит и Джоли сключиха брак на това място.

Според твърденията на актьора, с бившата му съпруга са се договорили да не продават дяловете си без изричното разрешение на другия.

В правни документи, получени от информационната агенция Прес асосиейшън, се твърди, че без знанието на Пит, Анджелина Джоли е продала своя дял на базиран в Люксембург производител на спиртни напитки, контролиран от руския олигарх Юрий Шефлер.

Той изтъква, че сам е разработил винарната, а Джоли няма принос за това. Пит също така твърди, че при закупуването на имота е платил 60 на сто от цената, а Джоли – 40 процента. Тогава двамата платиха около 25 милиона евро.

През 2016 г. тя подаде молба за развод, а миналата година реши да продаде дяла си във винарната. През септември Брад каза, че няма да се противопостави на продажбата, при условие че лично одобри купувача. Въпреки това още през октомври актьорът разбра, че частта на бившата му жена вече е собственост на компания, контролирана от руски олигарх.

Пит настоява, че Анджелина умишлено е скрила подробностите по сделката от него и тя трябва да бъде анулирана. Според него с решението си тя е съсипала възможностите той да управлява френската винарна.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар