Диетолог предупреждава: Не трябва да ядете тази храна, ако имате температура

Това със сигурност влошава състоянието

Температурата е незаменима част от сезонния грип и може да „счупи” целия организъм, затова е важно какво ядем и пием, когато имаме температура.

„Супата е страхотна и ако детето има температура и има респираторна инфекция, помага за разграждането на слузта при бронхит. Може да върне кръвната картина и при нарушаване на левкоцитите и неутрофилите, тоест параметрите в левкоцитната формула“, казва диетологът.

Говорейки за чайовете, които се препоръчват, д-р Масловарич казва, че чайовете от лайка, мента и маточина са добри.
Както тя обясни, те всъщност първо ще повишат телесната температура, след това ще предизвикат изпотяване и ще прочистят тялото от токсини и така температурата всъщност спада.

Що се отнася до това какво не трябва да ядете в дните, когато тялото се бори с температура, тя посочва, че сред първите неща в списъка е месото.

„Пилешко и пуешко месо се дават само ако температурата не надвишава 38 градуса, поради натоварването на храносмилателния тракт, както и защото месото може да повиши вътрешната температура. Ако температурата надвишава 38 градуса по Целзий, тогава не трябва да ядете месо“, казва д-р Масловарич.
Тя също така предупреди, че трябва да избягвате консервирани храни, мазни и деликатеси, стари и презрели сирена или сирене и твърди, че сиренето съдържа повече от 45 процента мазнини, които могат да засилят възпалителния процес в организма.

„Всички тези храни натоварват храносмилателния тракт, допълнително затоплят тялото, тоест стимулират вътрешната температура поради специфичното динамично действие на храната. Болките в тялото дори се засилват, могат да се появят и някои други инфекции“, заключи диетологът.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар