Лечение с билки на студова мигрена и болки в ушите

Къде тръгваш без шапка посред зима, питаше баба ви, като бяхте дете


Съвсем правилно – 30% от запасите на тялото от топлина излитат през голата глава.

Ако не слушате баба, излизате без шапка и често ви боли глава, може би страдате от студова мигрена. При нея обикновено боли само половината от главата. Пристъп се отключва след престой на минусови температури, може и да е бил кратък.

Ушите са изключително чувствителни към ниските температури

Ако не носите шапка, те изстиват много бързо – нямат подкожна мастна тъкан, която да ги предпазва. Затова е възможно нервните клетки в ушния канал да реагират със силна болка. В такива случаи съдовете на главния мозък спазматично се свиват, получават се нарушения в термодинамиката и работата на всички органи. Понякога оплакването е шум в ушите.

Особено уязвими са децата от 2 до 7 години и хората с нарушения в слуха.
Рискът е по-висок дори само веднъж да сте боледували от възпаление.

При дискомфорт в ушите, причинен от студ, може да капнете по две капки маслен извлек от кантарион или затоплен зехтин. Билковото лекарство ще приготвите вкъщи. Накиснете цветове от жълт кантарион в зехтин. Съотношението е 1 към 5, например 20 г билка в 100 мл зехтин. Затворете съда с пробита на няколко места капачка или с надупчена хартия. Оставете на светло за 20-ина дни. Течността трябва да придобие наситено червен цвят. Готовия извлек съхранявайте в хладилник.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар