Как да забравиш мъжа (когото не можеш да забравиш)

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ясно е, че всичко помежду ви е приключило независимо дали преди 5 месеца, или преди 5 години. Защо тогава той се е загнездил в главата ти като досаден зъбобол? Ние ти даваме своята гледна точка по въпроса и ти помагаме да промениш ситуацията!

Всички си имаме по един такъв мъж в живота. Независимо дали става дума за първата ни любов, за някоя невероятна тръпка, или за мъжа, с когото сме живели преди време, резултатът е един и същ: той периодично се появява в главата ни, дори когато отдавна сме успели да си стъпим на краката и да продължим напред. Прекрасно знаеш за какво говорим: за мъжа, когото от време на време сънуваш и после цял ден ти е едно „особено“; за мъжа чието име все още ти звучи една идея по-симпатично от всички останали мъжки имена; за мъжа когото понякога обсъждаш с най-добрата си приятелка, след като си обърнала няколко чашки и си се разчувствала; за мъжа, когото си забравила… но явно несъвсем.

Нашият план в 6 простички стъпки ще ти помогне да приключиш случая и да не му позволяващ да изниква неочаквано от нищото и да ти обърква душевното равновесие, когато най малко очакваш.

СТЪПКА 1

Още ли сте „само приятели“?

Смяташ, че е напълно невинно да харесаш статуса му в фейса, както и да го питаш как е, когато се засечете в скaйпа? Не си тръгнала да му се обясняваш в любов, просто не си от онези невротички, които засекат ли се с бившия, минават на другия тротоар… Напротив, ти искаш да си останете приятели, даже и да пиете по кафе от време на време, защо не? Идеята звучи чудесно. Но е истински възможна само в случаите, когато не си имала дълбоки чувства. Ако си, тряб­ва да изтече много вода (как­то и да се влюбиш в поне още един след това да го-постиг­неш наистина. Прост тест: в момента, в който си в състо­яние спокойно да си обсъждате как да свали майката, в която е хлътнал, или да слушаш оплакванията как са му разбили сърцето, без абсолютно нищо да не ти трепне под лъжичката, значи наистина можете да сте си приятели. Е, така ли е?

(Само приятели? Друг път!)

СТЪПКА 2

Изясни ли се… със себе си?

Дай си сметка дали появата на този мъж всъщност няма нищо общо със самия него, а е плод на собствената ти неувереност. Колкото и да ни е трудно да го повтаряме, в 99% от случаите причината за кашите в личния ни живот сме ние самите. Дали не се впускаш в мисли за него, тъкмо когато си получила предложе­ние да заживееш с настоящото са гадже или да се ожените? Или след тежък, адски стресов период в работата, който те е изстискал психически? Или след неприятен скандал с близък, който те ти е разбил съня? Възможно е просто да се чувст­ваш под напрежение и това да е своеобразен начин да изпуснеш пара­та. нищо повече. Ако спреш да мислиш за него в момента, в който негативният пери­од отмине и се успокоиш психически, вече имаш готов отговор.

(Ако страдаш заради… криза в отношенията)

СТЪПКА 3

Случва ли се да преспите заедно?

Преди време из интернет сърфираше една много интересна статия за отношението на жените към мъжете. Авторът от мъжки пол обясняваше, че при запознанството ние автоматично слагаме мъжете в няколко категории, най-пагубната от които е „приятел“. Когато даден мъж попаднел нея, нямал никакви шансове да си легнем с него и се налагало да сe откаже от всякаква надежда. И трябва да му се признае, човекът си е доста прав. Не можеш да спиш с един човек и да останеш абсолютно равнодушна към него. Да, понятието „приятели с екстри” съществува.

Обаче трябва да си го изпробвала на практика, за да установиш, че когато си лягаш продължително с един мъж, е въпрос на време да започнеш да се питаш дали не искаш нещо повече. Учените също ще го потвърдят – по време на оргазъм в женското тяло освобождава сериозна доза окситоцин, известен като хормона на привързването. Ето защо не бива да преспиваш с този мъж, че току-виж се разгорял някои въглен в пепелта…

СТЪПКА 4

Страда ли за него достатъчно?

Научили сме се много успешно да се правим на мъжки момичета – от това да градим кариера и да сме финансово независими до това да си сменяме бушоните и да си гледаме децата сами, ако се наложи. В общи линии сме шампиони в стискането на зъби. И когато приключим връзка, на която държим, правим всичко възможно да си докажем, че не страдаме и животът продължава: шопинг, барбве, флиртове, екскурзии, козметични салони, спортове… правила си го, нали? Според специалистите обаче периодът на мъка е закономерна част от процеса на емоционално оздравяване. И докато не го изживеем, няма да успеем пълноценно да се съвземем. Прост пример за това е историята на Ева, която разделя с гаджето си след 3-годишш връзка:

„Няколко месеца преди края на нещата бяха суперзле и си казах, че съм плакала за него достъчно. Три месеца след това обаче се засякохме в една дискотека, той беше с друга, само се поздравихме и изведнъж проумях, че наистина сме, се превърнали в двама непознати. Изпаднах в луда депресия!“ Не крий глава като щраус в пясъка, а си дай време да осъзнаеш и да преживееш факта, че този човек вече няма да е част от живота ти.

СТЪПКА 5

Дали не се самозалъгваш?

Много често единственото нещо, което си иска да направим, за да теглим не само физическа, а и емоционално черта на една връзка, е да погледнем на нея… от счетоводна гледна точка. Тоест да седнем и да й направим подробна равносметка, колкото и дребнаво и неромантично да ни се струва това. Защото човешката памет е феноменално нещо: когато времето минава, тя изтрива лошото и съхранява само хубавите спомени. А в случая това може да си изиграе адски лоша шега, „помагайки“ ти неусетно да си изградиш образ на другия. Така че отвори екселската таблица, разграфи на на „+” и „-„ и започвай да попълваш…

СТЪПКА 6

Обичаш ли настоящето си?

Сега, след като с него без съмнение сте разделени, ти имаш връзка с готин мъж, който те кара да си истински щастлива (с изключение на сутрините, когато ти е „особено”)? Или имаш работа, която те кара да се чувстваш страхотно, без да има кой да ти пили защо се връщаш късно или ще работиш през уикенда? Или имаш достатъчно да запишеш курс по испански или да спортуващ, защото не си залепена за някого като гербова марка? Чудесно, повтаряй си тези неща, преди да се гмурнеш с главата надолу в суперопасната носталгична зона „Какво ли би било, ако бяхме все още заедно…” И си дай сметка, че животът ти понастоящем е пълен с куп неща, които те карат да се чувстваш страхотно! Просто той вече не е сред тях, и толкоз. Светът наистина не свършва с една любов, колкото и силна да е била тя. И слава богу:)

И АКО ВСЕ ПАК… …са Минали години, а ти не си го забравила, може би просто той е човекът за теб. Издирването на следите му може да се превърне в истинско приключение,също като в „Писма до Жулиета“.

След раздялата: наръчник за оцеляване

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар