Ако приемате витамин D, внимавайте за това: Едно нещо е от решаващо значение за усвояването на най-силния имуностилуант

Храни с около 10 грама здравословни мазнини може да са достатъчни за идеалното му усвояване

Ако приемането на витамин D е част от ежедневието ви, той върши добра работа за вашето здраве.
Ако обаче не го консумирате заедно с важна група храни, вероятно няма да позволите на тялото си да усвои напълно огромните ползи от този витамин, казва диетологът Уитни Крауч.

Ако тялото ви има недостиг на витамин D, това може да показва редица симптоми и трябва да помислите за хранителни добавки. Експертите препоръчват хората под 70 години да приемат 15 микрограма витамин D на ден, а тези над 70 – 20 микрограма.

С други думи, при възрастни, които са изложени на риск от дефицит на витамин D, се препоръчва превантивна доза от 1500 до 2000 IU.

Както MindBodyGreen посочва, витамин D е мастноразтворим витамин. Това означава, че за разлика от някои други витамини, той не се разтваря, когато се приема с вода. Вместо това трябва да се приема с мазнини, за да се разпредели правилно и да се абсорбира в тялото.

„Освен витамин D, трябва да консумирате и полезни мазнини. Това са например зехтин, масло от авокадо и ленено семе.“

Колко мазнини трябва да ядете с витамин D? Изследване от 2013 г. показва, че храни с около 10 грама здравословни мазнини може да са достатъчни за идеалното усвояване на витамин D. Няколко филийки пушена сьомга, шепа ядки или супена лъжица натурално масло от ядки, смесени в сутрешно смути, също могат да бъдат прости предложения, които да ви помогнат да постигнете това.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар