Повод за скандал: любимата дреха на тийна

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Синът ви излиза като градоносен облак от стаята си. Няма му любимата тениска. Ами изпрали сте я. И сега той какво ще облече?

Това по-често се случва на момчетата – привързват се към някаква дреха и искат все с нея да ходят. Когато се опитате да лансирате друга, защото любима е мръсна, настъпва драма. Притеснявате се дали тази привързаност не издава психологически проблем.

Напразно се притеснявате

Всички хора си имат предпочитани дрехи. Най-често, защото са им удобни. Възможно е и тийнът да идентифицира себе си примерно с героя от тениската, която толкова обича. Може би спазва дрескод – в класа се е наложила мода и отхвърля всичко, което не се вписва в нея. А нищо чудно такава специална дреха да има и негов близък приятел или приятелка, а защо не и гаджето.

Ще създавате излишно напрежение, ако спорите с тийна и се опитвате да промените привързаността. Излезте от положението, като се съобразявате с нея.

Пробвайте да перете и сушите въпросната дреха през уикенда, все някак ще се договорите да мине без нея. Когато му купувате нова, съобразявайте се какъв модел предпочита. Няма смисъл да изберете нещо, което не прилича на култовата дреха. Ще си остане никога необлечена.

От дрехите с любими герои или наложилата се мода купете по няколко чифта, за да гарантирате хигиената

Непременно пазарувайте заедно, за да не се окаже, че сте взели някакво менте със сбъркана картинка от „Междузвездни войни“ или с предпочитаната музикална група, което никой уважаващ себе си фен няма да сложи.

Много твърдо се договорете колко пъти може да бъде облечена една дреха, преди да иде в коша за пране

Имайте предвид, че при момчетата настъпва опасен от хигиенна гледна точка период в първите тийн години. Родителите смятат, че те вече са достатъчно научени да се грижат сами за чистота си и занижават контрола. Но юношата може още да не е стигнал момента, когато иска да привлече вниманието на момичетата, включително като се къпе редовно и ходи с прани дрехи. Така че не пропускайте да проследите дали синът ви не носи някоя любима дреха вече месец.

Ако уредите спазването на хигиенните норми, не се притеснявайте от психически проблеми на детето си. Много заети хора си купуват еднакви дрехи с дузини и така си спестяват сутрин чуденето и стреса какво да облекат.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар