Маски с масло от жожоба помагат при силен косопад

Маски с масло от жожоба чудесно подхранват изтощената коса. В състава му има аминокиселини, мастни киселини, витамин Е


Най-важният компонент е колагенът, който възстановява структурата на клетките.

Маслото е по-гъсто примерно от бадемовото и се работи по-лесно с него. Много бързо прониква в скалпа и в косъма, без да създава лепкавост и мазен блясък.

Може да използвате маслото самостоятелно. Това е най-бързо – просто втрийте в корените. Друг начин е да обогатите с него обичайните си шампоан и балсам. На 100 мл добавете 7-10 капки масло.

Но с маска ефектът винаги е по-добър

Ще стимулирате растежа и ще повишите гъстотата на косата със смес от 1 с.л. масло от жожоба, 1 с.л. горчица на прах и 1 ч.л. захар. Долейте малко вода, за да получите гъстота на сметана. Втрийте много добре в корените. Дръжте маската минимум 15-20
минути.

Ефективна маска се получава от смес на масла от жожоба и от репей. Много добре подхранва и е подходяща за суха и увредена коса. Ако вашата е мазна, към маслото от жожоба добавете не репейно, а зехтин. Разбъркайте равни количества и загрейте на водна баня. С масажиране втрийте в корените. Затоплете главата с кърпа и измийте след час. Изплакнете с подкиселена вода, ако косата ви е мазна. Правете процедурата два пъти в седмицата поне в продължение на месец.

Ще решите проблема с косопада с маска от 1 жълтък, 2 с.л. мед и 3 с.л. масло от жожоба. Разбийте много добре и втрийте първо в корените, след това разнесете по косата. Измийте след 40 минути.

Блясъкът на изтощената коса се връща със смес от 3. капки ефирно масло от цитрус, 2 с.л. масло от жожоба и 5 капки витамин А или Е. Разбъркайте добре, изчакайте 10 минути и разнесете по косата. Затоплете и измийте след час.

Срещу цъфнали крайчета на косата действа маска с 2 с.л. масло от жожоба и 2-3 капки ефирно от розмарин или иланг-иланг. Разнесете по косата, като акцентирате на краищата. Измийте след час.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар