9 предупреждения, че изневярата на половинката ви е факт

Партньор, страдащ от сатириазия/нимфомания или с по-особена философия за изневярата, се случва сравнително рядко


Значително по-болезнено е, котата любимият предаде доверието.

Според психолозите има признаци, че половинката изневерява за развлечение или пък се влюбва в друг.

1. Желанието за секс.

То задължително се променя при онзи, който кръшка. Може обаче и да намалее, и да се засили. Повечето жени смятат, че мъж, който кръшка, вече не иска секс вкъщи. И това се случва, но в много случаи този, който мами, се разпалва от любовника или любовницата и иска да прави по-често секс с постоянната си половинка.

Това важи особено за мъжете, които изневеряват за развлечение. Те не са решили да прекъснат отношенията с гаджето или съпругата си, просто не смятат за нередно, че кръшкат. Едва когато наистина се влюбят в друга, сексът с постоянната партньорка им се получава трудно.

Косвен признак е, че мъжът става егоист в леглото. Той проявява инциатива за секс, но не държи да задоволи жена си, не се интересува от нейното удоволствие, както е било доскоро.

2. Ревността

Пристъпи, каквито досега не са се случвали, идват, защото изневеряващият съзнава собственото си поведение и се усъмнява в партньора си. Казва си ”Аз го правя, а тя не забелязва. Нищо чудно и тя да ме мами, макар да не й личи”. А е вероятно да постъпва още по-подло – обвиненията да са стратегия, за да разсее евентуални подозрения. Нали клишето е, че който ревнува, обича.

3. Засиленото внимание.

Той го играе по-влюбен от всякога – говори
мили думи, прави комплименти, носи цветя и подаръци. Дори се съгласява да прави с половинката си разни неща, които доскоро е отказвал.

При изневеряващ мъж, който не иска да разтрогва брака или да прекратява връзката си, това е подсъзнателна психологическа реакция, понеже чувството му за вина трябва да бъде изкупено. А може също да е стратегия за заблуда.

4. Грижата за външността

Мъжът се застоява пред огледалото, не забравя да си среши косата, която вече редовно подстригва. Внимателно избира как миришат дезодорантът и парфюмът му. Започва да се конти, купува си нови дрехи. И тръгва на фитнес – поти се да сваля корема и да прави плочки. Иска да яде здравословно вкъщи. При такова поведение половинката нека отвори очи и да наостри уши, препоръчват психолозите.

5. Отнесеността.

Това е един от много сигурните признаци за изневяра, щом той или тя няма други проблеми примерно в работата. Емоционално отсъства, не намира сила нито за партньора, нито за детето, защото енергията му е насочена към друг обект на чувствата.

6. Свръхзаетостта

Тя е класика – в службата има много работа. Но понеже не може това да е вечно алиби, се появява и далечен братовчед или стар приятел, на когото все трябва нещо да се помага. Ако любимият не иска да ви запознае поради някакви си причини, внимавайте.

7. Изолацията

Той разрежда общите ви контакти с роднини и приятели без видима причина. Или пък приема да ви придружава на срещи с ваши близки, но избягва да ви води при своето семейство и в мъжката си компания.

Има обяснение. Понеже е гузен заради изневярата, не иска да ви лиши от общуване с вашите близки. Но точно заради нея подсъзнателно избягва да ви води при своите, сякаш вие вече нямате роднинска връзка с тях. А най-близките му приятели често са наясно с изневярата.

8. Криенето

Ако не се отлепя от смартфона, веднага си чете съобщенията и не успява да скрие възбудата си, по-вероятно гледа известия от изгората, не от шефа. Особено ако действието се развива посред нощ.

Този, който изневерява, яростно брани личния си живот, обясняват психолозите. Телефон, лаптоп, контакти в социалните мрежи стават строго поверителни. Той ги крие като ученик, защитава достъпа до информацията в тях с всевъзможни пароли, защото работи инстинктът му за отбрана.

9. Миналото.

Припомнете си любовното му досие. Изневярата е честа причина двойките да се разделят. Мъжът вече вероятно е постъпвал по същия начин с друга. Даже може би познавате и тази, последната, която напусна заради вас.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар