Тези 5 знака показват, че сте имали Корона и не сте знаели

Мускулната болка може да се появи във всяка част на тялото

Най-безопасният начин да определите дали сте прекарали коронавирус е да направите тест за антитела, дори ако тези тестове понякога не са 100 процента точни. Тестването на антитела не диагностицира ковид 19, но тези тестове могат да определят дали тялото ни вече се е борило с вируса.

Друг начин да разпознаете, че сте заразени, е ако забележите някой от симптомите на синдрома на Пост Ковид.

Това са петте най-чести ефекти, които covid 19 има върху нашето здраве.

Дейността лесно ви уморява

Тези със синдром след Covid могат да имат белези на белите дробове или сърцето, което прави упражненията невъзможни или опасни. Мнозина също изпитват изтощителна умора или умора след натоварване – може да сте в състояние да се движите през деня, но плащате за това – с мигрена, умора или мускулни болки – ден след това.

Трудно е да се концентрирате

Това явление е известно като мозъчна мъгла. Тъй като засяга белите дробове и дихателните органи, вирусът попада в някои центрове на мозъка и също причинява проблеми там.

Имате задух

Дори след леки симптоми някои хора имат затруднения с дишането или постоянна кашлица, която продължава седмици или месеци. Тези симптоми могат да бъдат и резултат от недиагностицирана инфекция. Може да имате проблеми с изкачването по стълби или да се изморите по време на обикновени дейности като миене на съдове.

Болят ви мускулите

Миалгията е често срещано следствие от ковидий 19 – и всъщност е най-честият симптом. Мускулната болка може да се появи във всяка част на тялото или навсякъде, от лека до непоносима. Въпреки че повечето мускулни болки изчезват сами за кратко, понякога болката може да продължи месеци. Мускулната болка може да се развие почти навсякъде в тялото ви, включително врата, гърба, краката и дори ръцете ви.

Постоянно сте уморени

Друг често срещан симптом. Не можете да изпълнявате задълженията си у дома или на работа: няма енергия. Дори рутинните дейности ви уморяват много. Тези, които са имали ковидат 19, могат да имат възпаление, което също засяга мозъка или намален приток на кръв към мозъка, което обяснява това последствие.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар