Козметични процедури, които са позволени само през зимата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Тези козметични процедури трябва да се правят само през зимата, иначе ултравиолетовите лъчи могат да нанесат по-сериозни поражения от отстранените дефекти


Има много процедури за разкрасяване или за отстраняване на бенки, бръчки, белези, петна, разширени кръвоносни съдове, които дерматолозите препоръчват да си направите през зимата и в никакъв случай през сезоните е по-силно слънце. Ако не спазите това правило, може сериозно да увредите здравето си.

Ултравиолетовите лъчи проникват в епидермиса и в по-дълбоките слоеве на кожата

Затова процедурите за пилинг и слънцето са несъвместими. Иначе най-безобидната последица може да са пигментни петна върху кожата. Но излагането на ултравиолетова радиация е водеща причина за заболявания на кожата, в това число и рак.

В списъка са всякакви терапии, които включват излющване на кожата, за да се обнови епидермисът или да се заглаждат несъвършенства. Ако ще правите дермабразия, микродермабразия, лазерно шлифоване, фотоподмладяване и т.н.,
сега е моментът. След някои от тях е забранено излагането на слънце 3-4 месеца или даже половин година.

В зависимост от дълбочината пигментните петна например се махат е пилинг или с лазерни процедури

При това кожата изтънява. Ако е изложена на слънце, то ще провокира още по-силни петна от тези, които са заличени, предупреждават специалистите.

Те не препоръчват да оставите за лятото махане на лунички, бенки и други
кожни образувания. Ако ви дразнят, сега е времето да се консултирате с дерматолог, който да ви препоръча подходяща за вашия случай процедура.

По принцип е задължително периодично да проверявате тялото и главата си за нови кожни образувания и да се съветвате с дерматолог дали не са потенциално опасни. Израстъците може да са съвсем безобидни, но може да са и сигнал за заболяване.

През студените месеци се лекуват зачервявалия на лицето от разширени кръвоносни съдове

Обикновено те са следствие от розацея. Фините мрежички от капиляри се премахват със специални лазери. След това слънцето е противопоказно.

Корекции на разширени кръвоносни съдове по краката също е по-разумно се правят през зимата.

Зимният период е по-подходящ и за дълбока хидратация на кожата е хиалуронова киселина, която се инжектира. Въпреки че играта е много малка, все пак наранява кожата около очите, устата, носа, челото, скулите. Слънцето в този момент не бива да е допълнителен дразнител.

Всякаква радикална епилация – фото, лазерна, по-добре да се започва през зимата

Тя изисква няколко етапа за отстраняване на космите. През това време кожата е особено чувствителна. Добрите специалистите ще ви предупредят, че след последната процедура за радикална епилация е забранено поне 2 седмици да се излагате на слънце. Така че ако скоро ще тръгвате на почивка към екзотична дестинация, се задоволете само с кола маска. При този вид епилация се препоръчва да не се печете само един ден.

Ако искате татуировки, също ги правете скоро. Но там кожата винаги е по-чувствителна и след това е необходимо редовно да я мажете с кремове или лосиони с висок слънцезащитен фактор, когато е открита.

И за терапията, която намалява изпотяването – инжектиране на ботокс под мишниците, може да се погрижите още през хладните месеци.

Въпреки че през зимата слънцето е по-малко и по-слабо, кремовете върху откритите части на тялото трябва да съдържат слънцезащитен фактор. При козметични процедури върху кожата дори през зимата задължително се нанася козметика с по-висок SPF. Колко да бъде той ще ви препоръча дерматологът в зависимост от терапията, която е направил, и от типа на кожата ви. Специалистът ще каже и колко време след интервенцията да слагате специалните продукти с помощна фотозащита.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар