Три неща, които милионерите никога не правят

Повечето от тях са учудващо пестеливи

Интервюирайки повече от 500 милионери и изучавайки техните навици, Томас Стенли установява, че повечето от тях са изненадващо пестеливи. Много от тях не хвърлят пари по луксозни предмети, а се опитват да ги инвестират разумно.

Той също така установи, че сред тези, които се държат по този начин, над 80 процента са тези, които са спечелили пари сами и не са ги наследили, пише Business Insider.

Това са трите им често срещани навика.

1. Те ​​нямат портфейл, пълен с ексклузивни кредитни карти

Когато мислите за начина на живот на милионера, си представяте много скъпи кредитни карти с големи ограничения, ако не и редица предимства, които получават само най-богатите. Според проучването на Стенли тези, които сами са спечелили парите си, се оплакват от скъпата поддръжка на кредитните карти и използват по-евтини варианти.

2. Не купуват твърде скъпи подаръци за децата

Милионерите винаги са склонни да харчат пари за образование, както за себе си, така и за децата си, но мнозина знаят как да кажат „достатъчно“, когато става въпрос за подкрепата, която оказват на своите порастнали деца. Те знаят, че даването на твърде много пари и привилегии на децата може да бъде вредно и неписаното правило е, че колкото повече пари получава детето, толкова по-малко независимо ще бъде. Те дават страхотни подаръци и обикновено им помагат да си купят собствен дом.

3. Не губят часове за управление на бизнеса

Изследователите са стигнали до извода, че притежаването на акции е основната бизнес стратегия на повечето милионери. Но повечето от анкетираните не ги докосват често, така че повече от 40 процента от тях не са търгували с акции през последната година, така че не прекарват часове в управление на бизнеса си, но има кой да го направи вместо тях.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар