Лечебната сила на розата: най-добрите маски за лице и тяло

Розова вода, розово масло, екстракт от розови листенца – това далеч не е пълният списък с козметични продукти, в основата на които лежи това потресаващо растение


Розовите листенца съдържат множество полезни вещества, влияещи благотворно на състоянието на кожата. Те имат прекрасен химически състав: съдържат каротин, органични киселини, витамините В и С, минерални вещества, восък и масла. Наистина вълшебно цвете!

Можете да изберете козметика, съдържаща роза, от търговската мрежа

А можете и сами да си приготвите козметично средство. И ако на масата ви има букет рози, не бързайте да тъгувате за краткия им живот: тези цветя могат да ви украсят в най-прекия смисъл. Можете да използвате както свежи, така и сушени листенца. Нюансът е, че не бива да работите с холандски рози, а с градински.

За лице

Маските на основата на роза са подходящи за различни типове кожа.

За мазна кожа: 2 с.л. сухи листенца се наситняват в хаванче. Пресипете в порцеланова чаша. Добавете топла преварена вода, така че да се получи кашица. Разбърквайки, загрейте на пара в течение на 7 мин., след това изстудете и наложете на лицето. Можете да обхванете шията и деколтето. След 25 мин. измийте с топла вода.

За нормална нота: в кафемелачка смелете изсушени розови листенца до консистенция на брашно. Към 1 ч.л. листенца добавете 1 ч.л. сметана и 1 яйчен белтък. Оставете за 5 минути да кисне, след това нанесете върху почистено лице. След 30 мин. измийте.

За тяло

Вана с розови листенца се асоциира с вечната красота и младост. Това е .наистина вълшебен ритуал, по време на който не само глезите кожата си с хранителни вещества, но и вдъхвате прекрасния аромат на рози.

Най-простата рецепта е да залеете чаша свежи листенца с вряла вода и да оставите похлупени за час. Получената настойка се излива във ваната. За да превърнете ваната с розови листенца в истински ритуал, запалете розови и червени свещи, включете тиха медитативна музика и визуализирайте заветната си мечта.

крем против петна

Немски крем против петна по кожата

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар