Как различните зодии трябва да се лекуват с билки?

Билките се използват за лечение на различни заболявалия

А астрологията съветва кои растения са полезни за представителите на различните зодиакални знаци.

При правилна употреба лечебните билки могат да ни помогнат да се справим с всяко заболяване. Оказва се, че някои растения буквално са създадени за представителите на определен зодиакален знак. Да разберем кои – за кого…

ОВЕН

Вашето най-ценно растение е глогът. Той ще успокои сърцето, ще нормализира пулса, ще снеме

TEЛЕЦ

За Телците подхожда най-добре ментата. Тя помага за регулиране функциите на червата, менструалните болки и спомага за облекчаване на респираторни състояния.

БЛИЗНАЦИ

Растението на Близнаците е босилекът. Той играе роля за разширяването на бронхите, при кашлица, лечение на ревматизъм и артрози.

РАК

Естрагонът ще ви помогне да решите проблемите със стомаха, храносмилането (запек), кръвообращението и тонизирането на тялото.

ЛЪВ

Лечебната билка за Лъвовете е жълтениче (жълта млечка). Тя е полезна при борбата с тахикардията, стенокардията, артрита и сърдечната недостатъчност.

ДЕВА

Лечебното растение за Девата е розмаринът, използван както за лечение на заболявания, така и като подправка в приготвянето на блюда. Грамотното приложение на билката
помага да избегнете проблеми със задстомашната жлеза, диабет, с работата на червата, апендисита.

ВЕЗНИ

Пиперът е най-подходящото растение за вас. Веществата, които съдържа, са полезни при лечение на храносмилателни разстройства, диабет, простата, активно се борят с токсините.

СКОРПИОН

Трънката притежава незаменими за Скорпиона свойства. Действа като изчистващо, успокояващо, слабително, противовъзпалително, анестезиращо и антисептично средство.

СТРЕЛЕЦ

Офиката е истинска панацея за изцеление на болестите на Стрелеца. Подходяща е за лечение на сърдечносъдови заболявания, снема напрежението, подобрява съня и укрепва Имунитета.

КОЗИРОГ

Терапията на Козирога е представена от черния оман. Алантоинът, съдържащ се в стеблата и листата на растението, има редица противотуморни, противовъзпалителни ефекти и способства за зарастването на тъканите.

ВОДОЛЕЙ

Валерианата е лечебното растение за Водолея. Препоръчва се при депресия и нервни заболявания. Растението помага и при болести на системата на кръвообращението, при варикозно разширение на вени, неврози.

РИБИ

Липовият цвят буквално е създаден за Рибите. Той има редица отхранващи, противооточни, невроседативни, успокояващи и противовъзпалителни свойства.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар