Пет знака, че всъщност не го обичате

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако целта е просто да имате гадже, може би не си заслужава

Често можете да го чуете, може би сте го казали сами, говорейки с приятели „Не знам дали го обичам“. Ако някога сте се чудили, знаете, че не винаги е лесно да определите как се чувстваме.

Е, ето как да разпознаете за какво става въпрос. Ако усетите това, не ви харесва. Просто ви харесва илюзията, а може би и идеята за нея. Но вие не искате този, който е до вас такъв, какъвто е.

Опитвате се да запълните празнина

Това изисква много мислене и може да изтощи емоционално. Правите ли всичко възможно, за да изградите приятелства, близост и партньорства с някого, само защото ви липсва да имате някого? Някой?

Искате ли да получите доказателство за собствената си стойност от някой друг? Имате ли нужда от някой, който да отдели време? Ако в дълбините на душата си почувствате, че просто „прекарвате време“ с този човек, няма какво да мислите.

Вие не го искате. Просто ви харесва идеята да имате гадже и този тип случайно е той.

Колкото повече време прекарвате заедно, толкова по-малко се наслаждавате

Когато наистина се интересувате от някого, когато наистина ви е грижа, никога нямате достатъчно моменти заедно. И дори най-обикновените неща на света стават прекрасни само защото ги правите заедно.

Не можете да смесвате това чувство с нищо друго, така че … Ако не се радвате на компанията му … Тогава какво правите с него изобщо?

Няма как да не забележите недостатъците му

Очевидно, когато прекарвате време с някого, бавно осъзнавате недостатъците на този човек. Но когато обичаме някого, тези недостатъци не ни притесняват. Приемаме любимия човек такъв, какъвто е и обичаме дори онези малки несъвършенства.

Но ако сте наясно, че толерирате недостатъците на мъжа, с когото имате връзка, но те ви дразнят през цялото време (вие сте просто любезен, за да не говорите за това). Не го искате, признайте си го.

Не се чувствате по-пълни, защото го имате

Ако не чувствате, че вашият партньор отговаря на вашите очаквания, ако не се чувствате доволни от някаква „пълнота“, защото сте заедно, много вероятно е, че всъщност не се интересувате, поне не на по-дълбоко ниво от това просто да имате приятел.

Разбира се, нямате нужда от мъж, за да бъдете пълноценна личност, но когато става въпрос за истинска любов, нашият свят става някак „закръглен“, по различен начин, отколкото когато не сте във връзка.

Ако той не полага усилия, вие не помръдвате пръст

Винаги, когато разчитаме на връзка с някого, за да „оправи“ нещата в живота ни, тази връзка е обречена от самото начало. Ако използвате някого само за да преживеете труден момент от живота си, няма начин някога да изградите нормална, здравословна връзка.

Не можете да очаквате някой да направи всичко необходимо, докато изобщо не опитате, защото един човек никога не е достатъчен. Колкото и да се стараете. Необходими са двама, за да се свържете.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар