Не знам какво да правя с баща ми – обикаля и проси из улиците

промоции

Грижа се за него, но не мога да го прибера вкъщи

От известно време баща ми, който този декември ще навърши 80 години започна да се държи странно и не мога да разбира дали нещо ми прови напук, или го е хванала някаква старческа деменция.

Съвсем доскоро задължително излизаше с костюм, винаги изгладен и чист, а от известно време започна да се носи като клошар – с дълга бяла коса, обикаля квартала по джапанки с едно орлови нокти по краката…

Опитвам се да го заведа на фризьор, дърпа се.

Апартаментът го е обърнал на такъв бардак, че не ми се влиза направо. Опитвам се да почистя, като дойда на другия ден е още по-зле.

Провя всичко възможно да му помагам и нищо да не му липсва, но не мога да го взема у нас, тъй като апартаментът ни е малък и просто няма къде да го сложа. А и той си има голям апартамент и съвсем доскоро не искаше и да чуе да се нанесем при него, когато все пак обмисляхме такъв вариант, преди да си купим апартамента – с ипотека, разбира се.

И сега се държи сякаш съм го зарязала, аз съм единствено дете, майка ми е починала вече от 15 години. Разправя на съседите как умирал от глад, от една седмица бил яз едно мляко, а пенсията му е 700 лева.

Просто не знам какво да го правя.

М.Д., 47 г., Търговище

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар