Съседите ми правят магии, не мога да спя

Никой не ми вярва и ми се смеят, но аз знам, че е истина

Като го споделя това с най-близките си – със сина, дъщерята, единствената ми приятелка, дето остана жива, и всичките започват да ме убеждават, че няма нищо такова.
Даже ми се смеят и ми се подиграват, но аз си знам, че съм права.

А истината е, че съседите ми в къщата отляво на моята ми правят магии вече повече от десет години и скоро ще ме довършат, чувствам го.

Всичко започна след един спор за едно дърво край общата ни ограда, който поведоха с покойния ми вече съпруг. Те искаха той да го отсече, тъй като правело сянка върху лехите им със зарзавати и не можели да израснат добре. Той им отговаряше, че дървото си е негово и няма да им уйдисва на акъла.

После обаче съпругът ми почина, не знам дали те имат някакъв прост в това и аз, тай като съм сама жена, децата отдавна си имат свой живот, позволих на комшията да отсече дървото, да си нямам проблеми.

Въпреки това оттогава не съм видяла бял ден от тях. Иначе привидно са учтиви, усмихнати, но знам, че постоянно ми правят магии, постоянно виждам конци, кълба от прежда, увита хартия с нещо мазно. Вече не знам колко години не мога да спя нощем.

Знам, че са решили да ме довършат и сигурно ще успеят, а никой не ми вярва.

В.С., 77 г., Казанлък

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар