Грим за парти: какъв трябва да бъде и как да го направите сами

Гримът за парти може да бъде класически и стилен, но може и да е по-артистичен

за него най-често се използват професионални услуги. Основното им предимство е добре поставената основа, която гарантира трайност на грима. След официалните вечери в ресторант обикновено отивате на клуб. Там вече можете да си позволите повече волности в макияжа.

Да се гримирате за забавлението през нощта обичайно разчитате на себе си. Ще се справите лесно, ако следвате няколко прости правила.

• Кожата трябва да бъде идеална равна. Под светлината на прожекторите всяка неравност ще стане в пъти по-забележима. Не се опитвайте веднага да замажете дефектите по кожата, като нанасяте дебел слой тонален крем. Само ще ги подчертаете. Малки възпаления и пъпчици трябва да коригирате със специалните коректори. Едва след това сложете равен и тънък слой тонален крем.

• Използвайте бляскава цветна козметика. С нея може да украсите и клепачите, и устните, и ноктите. За клуб това е напълно допустимо, докато в двора на училището ще изглеждате нелепо.

Ако вечерта има определена тема, може да изпробвате нестандартни варианти

Абсолютен хит са черните червила. Стилен вариант е с тях да контурирате устните, да ги поставите в краищата, а в центъра да прелеете черното във виолетово или тъмночервено. Ако нямате черно червило, може да използвате молива за очи, само че преди това сложете база на устните.

• За да си направите ефектен клубен грим, не се притеснявайте да използвате нестандартни изкуствени мигли – например с пайети по тях. Преди да ги залепите, премерете дали ви пасват на дължина
и ширина, направете нужните корекции с ножица и тогава фиксирайте.

Стъпка по стъпка

1. Подгответе лицето с основа. В клуб няма да седите цяла нощ, а ще танцувате. Затова матирайте кожата с подходяща пудра според типа й. Вземете със себе си матиращи салфетки за корекции по време на купона.

2. Веждите нарисувайте с тъмнокафяв или графитен молив. Тонът им трябва да е по-тъмен, отколкото е при дневен грим.

3. За очите използвайте сухи сенки, които се нанасят по-добре, не се събират. Цветът им трябва да е хармоничен с тоалета. Ако той е тъмен, спокойно може да сложите ярки пурпурни, сини или сребристи сенки. За цветни дрехи са подходящи сенки в оранжево, салатено зелено или жълто. Като основа под грима на очите сложете бежови сенки – те ще направят следващия слой по-наситен и дълбок за разлика от белите сенки, които се използват в дневния грим.

4. На горния клепач по линията на миглите нанесете сенки в наситен жълт цвят.

5. До сгъвката на клепача сложете светлооранжеви сенки, като оформяте крило. Малко по-високо поставете яркооранжеви, като правите външния ъгъл още по-изразен. Туширайте всичко по посока към веждите.

6. Обкантете получения външен ъгъл с виолетови сенки и старателно туширайте леко по сгъвката, без да стигате до вътрешния ъгъл на окото. Участъкът под веждите изсветлете с молив за очи, като нанасяте малки щрихи и старателно разнасяте.

7. Може и трябва да използвате очна линия, но само ако знаете да я нанасяте. За дискотечен грим изберете наситен цвят. След това с тъмен молив очертайте долните ресници.

8. Сложете спирала и по желание залепете изкуствени мигли.

9. На устните нанесете блясък или блестящо червило. Може и два слоя, за да изглеждат по-плътни и сочни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар