Ще бъдете изненадани: 4 знака, че имате страх от интимност

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Какъв е проблемът и защо не можем да създадем връзка?

Често си обясняваме, че сме нещастни в любовта или че все още не сме готови за истинска връзка. Ние обаче подсъзнателно мечтаем за по-дълбока връзка с друг човек. Какъв е проблемът и защо не можем да създадем такава връзка?

Отговорът на този въпрос е често: защото се страхуваме от интимността. Страхът от интимността ни кара да се натъжаваме, защото от една страна мечтаем за дълбока връзка, а от друга страна се страхуваме да се включим. Поради тази причина жените, които страдат от страх от интимност, избират професии (преводач, стюардеса, търговец), които им позволяват да пътуват и по този начин имат оправдание. Има и случаи, когато влизаме във връзка с партньор, но не можем напълно да се доверим на другия човек.

Как да разберем, че страдаме от страх от интимност?

Постоянно приемате нови работни места

Може би постоянно приемате нови задачи. Разбира се, ти си добър в това, но ако си прекалено отговорен, нямаш време за личен живот. Помислете дали това не е умишлено действие. Съсредоточавайки се върху бъдещи проекти, вие умишлено оставяте настрана личния си живот. Може би си струва да разгледате емоциите си и да помислите защо се случва.

Привличате недостъпни хора

Ако често избирате хора, които са заети или живеят далеч от вас, тогава може би си струва да помислите защо привличате такива хора подсъзнателно. Тази реализация не идва веднага, понякога трае години.

Вие сте перфекционист

Какво общо имат съвършенството и страхът от интимността? Често перфекционизмът обезкуражава другите, защото вашите очаквания към другия човек са твърде високи, а други се страхуват, че може да не могат да се справят с тях. Може би е време да си признаете, че страдате от страх от интимност.

Представяш се като студен и труден човек

Предпочитате да покажете на другите, че сте труден човек, който не показва чувствата си лесно. Тази маска, която слагате на лицето си, трябва да ви предпазва от наранявания и неуспехи. Запитайте се, какво ще получите, ако играете игри като тази? Можете ли да създадете правилната връзка, ако не се отворите за друг човек?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар