Астрологията в помощ на доброто храносмилане

В астрологията храната с различни вкусови качества има свои планетарни управители, които определят нейните свойства


Така например за сладкото отговаря Венера, която, на свой ред, е свързана с физическото тяло, чувствата, удоволствията и красотата. Сладката храна, независимо от зодиакалния знак, под който се е родил човек, действа върху него успокояващо, предизвиква усещане за благополучие и удовлетвореност. Сладкишите трябва да се употребяват в напрегнати периоди от живота, след нервен срив или за предотвратяване на стрес.

Сладките продукти пазят организма от негативните последствия на стреса. Например, ако „подсладите” нервния срив с ябълка или стафиди, напрежението ще премине по-скоро и нито сърцето, нито стомахът, нито другите органи ще пострадат. Венера управлява гърлото и бъбреците на човека, затова сладките неща са полезни и за хора със слабо гърло и бъбречни проблеми.

Горчивият и тръпчив вкус е вкусът на Сатурн – планетата, отговаряща за костната система и имунитета

Съответните продукти трябва да се употребяват от хора с крехки кости и лоши зъби, както и от страдащи от различни заболявания на костите и ставите. Тези продукти са полезни и за всички, които биха искали да укрепят своя организъм. Сатурн е планетата на спокойствието и ограниченията, затова неговите продукти са прекрасни успокоителни средства. Те ще ви предпазят от излишества и ще ви помогнат да се избавите от наднормено тегло.

Лютата храна принадлежи на Марс – планетата на огъня, отговаряща за мускулната система и чувството за гняв

Ако често не успявате да сдържате гнева си и искате мускулите на тялото ви да са в най-добра форма, не си отказвайте люто. Марс управлява и възпалителните процеси, както и инфекциозните заболявания, затова редовната употреба на малки количества люти подправки ще предпази организма ви от възпаления и инфекции.

Киселите продукти са под управлението на Юпитер – планетата на разширението, отговаряща за черния дроб и кръвта

Киселото е полезно за тези, които жадуват постоянно разширение, чиито планове са неизмеримо по-големи от възможностите им. Киселите продукти избавят от максимализма, а заедно с това и от заболявания на черния дроб и кръвта.

Соленият е вкусът на Меркурий – планетата на думите и разума

Планетата за процеса на обмяната на веществата, за органите на дишане и нервната система. Солените продукти в умерено количество подобряват метаболизма и състоянието на органите на дихателната система, успокояват нервите. Те са полезни за хора с неустойчив тип нервна система, страдащи от вегетосъдова дистония. Солената храна подобрява умствените способности и речта, помага на човека да разкрие пред околните своите мисли. Умерената употреба на сол е необходима и на страдащите от заекване.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар