Как да научите бебето на целенасочени движения?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Още към 4 месеца бебето започва да се учи да показва с пръстче, да хваща предмети, които вижда пред себе си, да ги хвърля


Когато се опитва да вземе конкретен предмет, да допълзи до играчка или до майка си, действията му са целенасочени – да решат конкретна задача. На този етап от развитието още не е важен начинът за постигане на целта, важно е, че съществува и то предприема опити да я постигне. Успехът създава удовлетворение и стимулира бебето без страх да продължава да експериментира. Трябва да му помагате чрез игра, препоръчват педиатрите.

За да развивате точни и целенасочени движения, сложете играчка близо до него

То я следи, протяга се, но не успява веднага да я вземе. След малко се сеща да пълзи.

По пътя обаче може да се разсейва. Тогава меко, но настойчиво се опитайте да го върнете към изпълнението на задачата, като отново привлечете вниманието му към играчката. Щом успее да я хване, веднага го похвалете за постижението. По този начин учите бебето да си поставя цели, да фокусира вниманието си и да довежда докрай започнатото.

Следващата стъпка е да усложните задачата и да покажете на детето, че и вие искате същата играчка. Състезавайте се кой по-бързо ще я достигне. То ще разбере, че и мама има цел, която може да съвпада или да не съвпада с неговата.

Умението да съотнасяш своите цели към целите на другите се развива много по-късно, но още в ранна възраст детето може да разбере, че не е единствено на този свят, че има и други хора, които също имат нужди и потребности.

Това е важно качество и ако детето не го притежава, когато по-късно попадне сред връстници, няма да знае какво се очаква от него, да разбира какво и защо правят другите, да разгадава техните намерения. В резултат няма да е способно да се съсредоточи над едно единствено нещо, няма да може да постига дори лесни цели и ще започне да страда от дефицит на внимание, обясняват специалистите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар