Имате талант, но не знаете какъв? Ето как да го разкриете!

У всекиго се крие талант. У някои обаче дреме и никога не се събужда


Преди около век учените фаворизираха ролята на гените за способностите на личността. После драматично промениха възгледите си за наследствеността. Според тях дори гениите не се раждат, а се изграждат като изключителни личности. Те не позволяват да им попречат лоши навици, често срещани и много лесни за усвояване.

Според новите теории талантът и интелигентността не са просто генетични дадености, която някои имат, а други нямат. Всичко, което човек е, се дължи на това, което получава с ДНК-то си плюс поредица от процеси на развитие.

Гените си взаимодействат със средата. Оказва се, че еднаквата наследственост има различен ефект върху личността в зависимост от това какво се случва наоколо. Няма генетични фактори, които могат да бъдат изследвани извън средата, обяснява проф. Майкъл Мийни.

Това означава, че всичко свързано с личността – интелигентността, способностите, се определя от живота, който тя води. Разбирането за „вътрешно наследство“ в абсолютния му смисъл на независимо от всичко останало не е правилно, изтъква професорът.

Да, гените са от значение. Хората са различни, имат различни теоретични видове потенциал. Някой отлично рисува. Друг пресмята сякаш по магически начин огромни числа. Трети е изключителен комуникатор – успява да убеди краставичаря да си купи от него краставици.

Затова е важно човек да разбере какво може най-добре

Така ще се възползва максимално от заложбите си и ще развие способностите си. Тук средата безспорно има значение -подкрепата на семейството, шансовете за образование, които държавата предоставя, ценностите, които обществото изповяда, обясняват социолозите. Децата, които нямат достъп до добро училище, не получават възможности като онези, които имат.

Но все пак от най-голямо значение са усилията, които човек полага през целия си живот

За да постигнете успех, е задължително да обичате да учите нови неща, упорито да търсите нова информация, да се палите по това, което правите. Ако у вас ги няма едновременно любознателността, последователността и страстта, няма да постигнете успех, каквато и професия да изберете, твърдят специалистите по личностно развитие.

Историята опровергава масовото убеждение, че на хората, които имат дарба, всичко им се получава лесно заради вродените им способности. Всички, които са постигнали голям успех в изкуството, науката, бизнеса, са работили неуморно и денонощно. Това увеличава шансовете за успех, защото умножава уменията и опита. Теорията, че за да станете майстори, са ви необходими 10 000 часа практика, е доказана многократно.

Успешните идеи често идват в преследването на нещо, което повечето хора определят като лудост. Затова бъдете смели да започвате начинания, за които никой не се е осмелил. Не се плашете да поставяте под съмнение правила, мъдрости, начини, които всички смятат за непоклатими и единствено възможни.

Не спирайте да слушате и да крадете от другите

Всеки човек е различен, всяко мнение крие частица истина, нещо, от което можете да се поучите или да ви даде идея. Когато вашият ум е отворен за постоянни промени, ще имате успех в кариерата, прогнозират експертите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар