Тези съвети ще ви помогнат да станете по-харизматични

Ти лайф за Лекува

Харизмата е онази комбинация от очарование и убедителност, която ви помага да пленявате събеседниците си и да постигате това, което искате


Има няколко трика, с които ще ви е по-лесно – те действат на подсъзнателно ниво и предизвикат доверие у събеседниците ви.

Първото условие е вие самите да не се притеснявате при разговора и да не изпращате панически сигнали. Представете си, че шефът, на когото трябва да представите резултатите от проекта, или партньорът, с когото искате да се споразумеете, е ваш приятел. Това ще ви накара да се чувствате по-спокойни и да излъчвате позитивни вълни, които ще настроят положително и него.

Ако сте силно притеснени преди важен разговор, дъвчете дъвка. Всеки човек свързва храненето със спокойствие и сигурност. Като дъвчете, мозъкът ви ще реши, че ядете, и паниката ще намалее. Естествено, преди да започнете разговора, изплюйте дъвката.

Контролирайте дишането си

При стрес то и сърцебиенето се учествяват. Като дишате по-дълбоко и бавно, ще нормализирате ритъма на сърцето, оттам – притока на кръв към мозъка, и ще се почувствате по-спокойни.

При всяка среща началото е важно. Затова трябва да положите усилия то да е възможно най-приятно.

Поздравете събеседника си една идея по-възторжено, отколкото е прието за делови контакти

Само една идея, не прекалявайте. Усмихнете се искрено и изречете името му с топло чувство. На него ще му стане хубаво, а и вие се настройвате, че ще изпитате удоволствие от срещата.

Контактът с очи винаги работи ефективно, защото поражда доверие. За да омаете събеседника, си внушете, че трябва да определите цвета на ирисите му още щом се срещнете. Така няма да се разсейвате, ще го гледате в очите.

Много хитър трик е огледалото на мястото за преговори

Трябва да е поставено така, че гостите в офиса да се виждат в него. По правило хората винаги се опитват да изглеждат най-добре в огледалото и се стряскат, като съзрат своето ядосано отражение. Това ги принуждава да се държат възпитано и любезно.

Ловък начин да привлечете вниманието на човек е да взрете се в нещо, което се намира зад раменете му. Щом усетите, че той ви гледа, преместете погледа си към очите му и се усмихнете. Трябва да го направите бързо. Иначе човекът ще се обърне да види какво има зад него, та се взирате така упорито.

В течение на самия разговор можете да си помогнете с хитрини

Ако зададете въпрос, но отговорът е неясен или не ви харесва, не питайте отново. Просто погледнете събеседника си съсредоточено в очите. Тази техника ще го принуди да влезе в режим на обяснения.

Когато някой повиши тон, вие останете хладнокръвни

Престорете се, че нищо не се е случило. В първия момент другият може да се ядоса още повече от вашето спокойствие и липса на реакция. Но ако издържите и този напор, гневът му ще бъде сменен от чувството за вина заради избухването.

Когато очаквате шеф, колега или партньор да ви критикува на заседание, опитайте да седнете до него. Чисто физическата близост ще го направи по-малко смел и ще се изкаже по-меко, отколкото ако сте на разстояние.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар