Рициновото масло успокоява възпалената кожа

Рициновото масло е едно от най-често използваните в народната медицина козметични средства


Популярно е още от Древен Египет. То съдържа вещества, които забавят стареенето на кожата – заглаждат бръчките, изсветляват с няколко тона пигментните петна.

Полезното масло се извлича от семената на растението рицина. Бледожълто на цвят, то има почти недоловим мирис. Полезното му действие се дължи най-вече на рициновата киселина, която активизира производството на липиди в кожата. Така я прави по-мека и еластична. Другите мастни киселини в състава му имат защитни функции, действат противовъзпалително, нормализират водния баланс.

За да получите максимално бърз ефект, трябва да знаете как да използвате рициновото масло. Добре е да го затоплите на парна баня преди нанасяне. Ако е студено, по-бавно попива, защото свива порите.

Само редовните маски имат ефект

Нужни са поне 5 процедури. Съчетайте нанасянето на маската с лек масаж. Ако слагате чисто масло, 20 минути за действие са достатъчни. Когато има добавени компоненти, почистете лицето след 30 минути. Първо попийте със суха салфетка, след това измийте със специален препарат за лице, не със сапун.

Ако кожата ви е мазна, правете маски с рициново масло не по-често от веднъж в седмицата. Ако е суха, може дори да го добавите към нощния си крем.

Избягвайте кожата около очите

След 10 маски направете лек пилинг на лицето. Така ще предотвратите запушването на порите. Ако сте правили дълбок пилинг, две седмици след това не използвайте никакви продукти с рициново масло.

За да запазите свойствата на маслото по-дълго, го съхранявайте на тъмно и хладно.

При възпаления вечер почистете добре лицето, направете компрес с гореща кърпа и след това натрийте с рициново масло само пъпките с клечка за уши, като внимавате да не докосвате здравата кожа. След 20 минути почистете с козметичен тампон остатъците.

За проблемна кожа помага маска от по 1 ч.л. рициново масло и спиртна настойка от календула. Разбийте добре, прибавете 1 разбит белтък и 1 счукана таблетка аспирин. Нанесете 3-4 слоя на лицето. След 10-15 минути измийте с топла вода. После не слагайте крем.

През зимата маските с маслото пречат за пресушаването на кожата от студа. Смесете го с равно количество каквото и да е друго растително масло. Подходящи са зехтин, бадемово, ленено или кайсиево. Натрийте напарено лице добре с тампон и след 10 минути отстранете непоетото масло.

Ако искате за заличите пигментни петна по лицето, натрийте с масло само тях за 10-15 минути. След това обтрийте кожата с мицеларна вода. Правете го в продължение на 3-4 седмици всеки ден за максимален ефект. Важно е да не забравяте да отстранявате непоетото масло, защото може да запуши порите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар