Как да пиете алкохол без да се напивате?

Всеки човек си има мярка за алкохола и тя е генетично обусловена, защото зависи от метаболизма – скоростта, с която организмът го разгражда


Някой „носи“ на 5 ракии и литър вино. Друг се замайва от една водка и чаша бира.

Та като си знаете вашата мярка, не се поддавайте на настояванията на домакина и на останалите гости да пиете. Отпивайте по малко и не си изпразвайте чашата, за да не ви наливат. После на вас ще ви е лошо, не на тях.

Резорбцията на алкохола започва още от лигавицата на горните храносмилателни отдели. Поради тази особеност всеки бързо ще се напие, като започне с концентрат на гладен стомах, какъвто и метаболизъм да има. Златното правило е да „подложите“ нещо и да ядете, докато пиете. И да я карате бавно.

Преди да седнете на трапезата, може да вземете превантивна мярка, като изпиете 1 супен; лъжица зехтин с лимонов сок Друг вариант е 1-2 таблета активен въглен.

Не смесвайте няколко вид; твърд алкохол и не забравяте дa пиете вода – по чаша 250-300 ml. на всеки 50 мл концентрат. Так; ще предпазите организма си а обезводняване.

Българската класика е да се започва с твърд алкохол и да се преминава на вино. При умерени количества и 4-5 часа на трапезата може да завършите с концентрат с десерта. Но французите неслучайно пият коняк тогава – той е от семейството на виното.

Ако усетите, че сте прекалили, полезно е веднага да изядете 1 -2 лъжици мед или захар – въглехидратите помагат за по-бързото разграждане на алкохола. След купона превантивно вземете разтворима таблетка аспирин с витамин С.

Махмурлукът настъпва, когато съдържанието на алкохол в кръвта започне да се приближава до нула

Обикновено тогава се чувства замаяност, главоболие, мускулни болки, гадене, повръщане, болки в стомаха, сърцебиене, повишена чувствителност към светлина и звук, треперене.

Спасение са много течности и много сън. Зелевият сок и айранът са класически средства срещу махмурлук. Пийте и пресни сокове от цитрусови плодове.

Ефективен е чаят от върбинка. Прави се, като 2 с.л. билка се варят 5 минути в 500 мл вода. Течността се разделя на 4 части, които се пият на гладно в рамките на деня. Може да се приложи и ударна схема – сутринта да се изпият 100-120 мл, а останалото количество да се разпредели на порции по 50-70 г, които се приемат през 1-2 часа.

Полезно е на всеки час да пиете по чаша чай от лайка, който успокоява раздразнените стомах и черва.

За да компенсирате загубата на магнезий и калий, си направете шейк от половин чаша прясно мляко, 1 банан и 2 с.л. мед. Добре действа сок от портокал, грейпфрут и лимон с мед.

Контрастният душ – редуване на топла и студена вода, много помага, защото освобождава тялото от токсините и чрез кожата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар