Зодия и отслабване – как са свързани?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Според астролозите при избора на диета трябва да се ръководите най-напред от своята зодия


Те твърдят, че всеки знак има предразположения не само към определен начин на живот и отношения с хората, но и към обмяната. Това е причината една и съща диета да действа при едни, а при други да няма почти никакъв ефект.

Кои са основните астрологични критерии, спрямо които можете да коригирате своето хранене и да изберете най-подходящата диета.

1. Астролозите делят знаците на мъжки (Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей) и на женски (Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби).

За мъжките знаци е характерен активен метаболизъм. Храната се преработва скоростно, а това води до бързо огладняване и желание нещо да похапнат. Хората от тези зодии трябва да се хранят по график, стриктно да фиксират времето за закуска, обяд и вечеря.

Женските знаци се отличават с бавен метаболизъм, те усвояват продуктите дълго, не огладняват между основните хранения и дори често ги пропускат. Затова те не трябва да се хранят по график. За ускоряване на обмяната е добре да ядат, като гладът силно ги притисне.

2. Допълнителен фактор на обмяната е енергията – колко енергия е нужна на организма, за да преработи качествено приетата храна

Хората, родени под стихията на Огъня (Овен, Лъв, Стрелец) и Водата (Риби, Рак и Скорпион) имат нужда от много енергия. Затова преди хранене е препоръчителна макар и малка физическа активност. Най-добре ще им се отрази 5-минутно раздвижване на тялото – въртене на ръцете, напади и усуквания, клекове. Това ще активира организма на пълни обороти. Така ще стегнете и корема, ако имате такъв проблем.

Тяхна противоположност са хората Земя и Въздух (Телец, Водолей, Близнаци, Дева, Везни и Козирог). Те трябва да успокоят енергообмяната си и не бива да сядат да ядат при повишен физически тонус. При тях лекото физическо натоварване трябва да е не преди хранене, а след това. Така ще изразходват излишната енергия. Най-добър ефект има леката разходка. На тези знаци е противопоказно и яденето преди сън. Храната няма да бъде преработена добре, следователно ще се превърне в мазнини.

Огнените знаци трябва да наблегнат на зърнени храни, плодове и растителни масла.

Сладкишите и кафето са под пълна забрана

Подвластните на земята в никакъв случай не бива да изключват белтъчините, към млечните продукти и месото може да добавят бобови растения и ядки. Трябва да са изключително внимателни към въглехидратите.

Водните знаци се нуждаят от много вода и продукти, богати на калий – зелени зеленчуци, банани, ябълки. Подходящи са краставици, цвекло, ананаси, магданоз, шито имат обезводняващо действие. При тях усвояването на храната зависи силно от фазите на луната. По време на диета са им забранени пържени храни, чай и кафе, печива.

Въздушните знаци ядат всичко, което им попадне

Затова им е трудно да спазват диета. Имат нужда от храни, стимулиращи нервната система – млечни, телешко, ядки, яйца и билки. Отлично им подхождат варени храни, кисели плодове и зеленчуци. Сладкото и тестеното са под абсолютна забрана.

3. Често хората се оплакват, че или диетата влияе зле на настроението им и се изнервят, или няма ефект и килограмите не се топят. За това също има астрологична причина.

Много зле понасят краткосрочните диети Телец, Лъв, Водолей и Скорпион. Те трябва да променят начина си на хранене не за няколко дни, а за продължителен период, не по-малко от месец. Само тогава може да очакват забележимо отслабване. Техният организъм е така настроен, че дори минималното нарушение в програмата връща обмяната в предишното й състояние и ще трябва да започват от начало.

При Риби, Стрелци, Близнаци и Деви работата на организма в голяма степен
зависи от състоянието на нервната им система. Ако тя не е наред, ще е изключение да има ефект от диетата. Това обяснява защо някои жени решават да отслабват, когато не им върви в живота. Търсят причината във външния си вид за липсата на успехи в работата и в любовта, за неувереността си. Тези знаци трябва да се избавят от всякакви стресови ситуации и едва след това да минат на диета.

При хората от зодиите Овен, Козирог, Везни и Рак има силна зависимост между храната и работата на вътрешните органи

Всяка драстична програма бързо ще разстрои храносмилането им и дори ще доведе до здравословни проблеми. Това отслабване не харесва на организма и той ще се постарае бързо да възстанови предишните килограми. Изводът е -всяка промяна в храненето трябва да бъде максимално щадяща и постепенна. Никакви експерименти не са препоръчителни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар