Защо Лейди Гага всеки ден лежи във вана, пълна с лед?

Ти лайф за Лекува

Положителното влияние на дозиран студ върху човешкия организъм е известно от древността


Тази все по-модна процедура действа освежаващо на кожата, успокоява нервната система, подобрява устойчивостта срещу стрес, подобрява концентрацията и бързината на мисълта. С изследване е доказано, че студът активизира имунната, ендокринната и хормоналната система.

В салоните се предлагат начини за въздействие върху недостатъците на кожата с течен азот. Особено ефективни са за изглаждане на целулита, като действието е на клетъчно ниво и затова е по-трайно. Тези процедури се прилагат само под строг контрол от специално обучен дерматолог.

Има различни видове криотерапия

• Общата дразни всички рецептори на кожата и това влияе върху централната нервна система. Прави се в криокамера. Температурата се понижава от минус 110 до минус 160 градуса, процедурата трае 3 минути. Преди това задължително се защитават крайниците и дихателните органи.

• При локалната криотерапия се изстудяват отделни участъци с конкретна цел.

• Криомасажът е кратковременно въздействие на повърхността на кожата с течен азот върху памучен тампон или дървена пръчица. Много добър ефект има при кожни проблеми и целулит.

• Криодеструкцията е локално дълбочинно замразяване за умъртвяване на тъкан. С нея се премахват брадавици, папиломи и невуси.

• Криодермабразията отделя повърхностния слой на кожата. Така най-лесно се заличават стрийте.

• При криоелектрофорезата пулсиращ ток с ниска интензивност достига до дълбоките слоеве на кожата
и така се вкарват замразени лечебни препарати. Изглаждат се бръчки, подобряват се тенът и еластичността на кожата, лекува се себорея. Много успешно се отстраняват мастните натрупвания и признаците зн целулит.

• Аерокриотерапията е обдухване със студен въздух. Прилага се след пластични операции, лазерно шлифоване на кожата, химически пилинг, за сваляне на отоци и възпаления.

• Криолиполизата се използва най-вече срещу целулит и прекалена пълнота. Основава се на неоперативно въздействие със студ на мастните клетки по пътя на постепенното охлаждане.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар