Как да научите 3-годишното да подрежда само

алкогард промоция

Всеки родител знае колко важна е играта за развитието на детето


С помощта на играчките то разиграва ситуации, измисля си сценарии, упражнява въображението си. После отива да спи, а мама подрежда разхвърляната стая.

Грешка, макар истината да е, че редът е необходим на родителите, не на малкото дете. На него в хаоса му е по-интересно. Но това е навик, който трябва да се усвои. Без обаче насила да го карате да подрежда.

Започнете да разтребвате заедно още като свършите играта. Непременно го похвалете

Ако се разсейва и не иска да се присъедини към подреждането, останете спокойни. Обърнете се с ласкава молба към него да ви подаде червеното кубче, после жълтото камионче. След като свършите, благодарете му за помощта, после му обърнете внимание колко хубаво е станало в стаята. Така неусетно и постепенно то ще свикне да участва в прибирането, а после и да го прави
само.

Внимавайте да не превърнете разтребването в проблем и скандал

Ако детето неохотно участва, трябва да му създадете мотивация. Кажете например, че като бързо си прибере нещата, ще може да погледа любимите си рисувани филмчета преди лягане.

Никога не го наказвайте с разтребване. Убедете го, че това занимание съвсем не е скучно, дори е приятно.

Може да го постигнете, като купите къщичка за куклите или гараж за колите, където всяка играчка си има свое място. На детето ще му е интересно да ги разпределя вътре.

Предложете на детето само да определи къде стои всяка играчка в стаята му. Мечокът примерно трябва вечер да се слага на етажерката, куклата – на малкото столче. Те така са свикнали да спят.

Ако е много заплеснато в игра преди лягане, предупредете го, че остават още 10 минути до началото на разтребването

Основната ви цел е да го научите, че въвеждането на ред прави всичко по-лесно – винаги знае къде коя играчка ще намери.

И не бъдете перфекционисти – хвалете го дори по пода да е останало нещо неприбрано. С времето ще се научи да подрежда, стига да проявите от самото начало сдържаност. Не му правете забележки, това може завинаги да убие желанието му да подрежда.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар