Обожавате любимия? Значи по-малко цените себе си!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

В стомаха ви пърхат пеперуди. Намерихте Г-н Идеалния. Той е влюбен във вас. А вие не сте влюбени в него. Вие го обожавате


Като в стомаха ви запърхат пеперуди, бързо пийнете нещо да ги издавите, учи цинично един виц. Може да ви звучи изненадващо, но от обясненията на психолозите излиза, че в него има здрав разум. Обожаващите жени правят грешки, с които залагат бомба със закъснител във връзката. И тя все някога гръмва. Много често едва след като са чули така лелеяния Менделсон.

Проблемът не е само, че не виждат слабости у любимия и си формират огромни очаквания от него. А понеже той не е Г-н Идеалният (никой не е идеален), не е в състояние да ги изпълни. Истинският проблем е, че обожаващите жени карат мъжа да не проявява най-добрите си качествата и дори да добива лоши навици. После отминава периодът на силно пърхащите пеперуди. Настъпват неизбежните конфликтни моменти и битовизми. Тогава обожаващата жена изживява по-драматично реалността на отношенията в сравнение с онази, която още от началото е обичала любимия като мъж със слабости и го е приемала заедно с тях, казват психолозите. Тя се чувства разочарована, неудовлетворена, нещастна. Но не си дава сметка, че не е излъгана, а е жертва на собствените си чувства.

Има признаци, по които да различите дали не правите типовите грешки на безпаметно влюбените жени.

Той никога не е виновен

Няма значение дали е закъснял за срещата, забравил е за годишнината ви, повишил ви е тон. Винаги сте готови да го разберете и да му простите. Няма нужда любимият да се извинява. Вие сами измисляте оправдания вместо него и не му се сърдите. Не само дума за упрек не казвате, но и се държите, сякаш нищо не се е случило.

Вярно, влюбените са готови да прощават. Но когато двамата се обичат и са равнопоставени във връзката си, всеки внимава да не нарани другия. Ако се случи даже нещо дребно, сгрешилият обяснява причината и се извинява. Така изразява уважението и любовта си.

Като сами измисляте оправдания вместо любимия, вие го лишавате точно от възможността да покаже, че ви цени, да поиска разбиране от вас и да го получи. Рискувате той да свикне със своята вечна невинност. И много да се учуди, когато някога реагирате на нещо, което ви е трудно да понесете.

На нищо не казвате „не“

Съгласни сте с всяко негово мнение и предложение, правите всичко, което той поиска, дори да не ви харесва. Така ви идва отвътре, защото го обожавате.

Само че мъжът има нужда да се бори, за да изпълни желанията си. Безропотното подчинение не му е интересно. Нали е от силния пол, иска да побеждава. За целта трябва да има срещу себе си равностоен партньор, а не угаждаща му робиня. Колкото и да ви обича, вашето обожание ще му стане досадно.

Нищо не искате

Толкова сте влюбени, че нямате свои желания. Живеете чрез него и за него.

Вие сте точно обратното на онази порода жени, които засипват любимите с капризи и искат по този начин да се уверят в любовта им. Това тяхното е глупаво и мъжете рядко го издържат дълго, но си дайте сметка, че и вашето не е нормално – никакви желания да не предявявате.

Така пак лишавате мъжа от най-атавистичния му порив – да го накарате да направи нещо за вас, той да успее и да се види герой във вашите очи.

Вечно примирате от възторг

Аплодирате всичко, което направи или каже, защото той ви е идеален.

Няма спор, че един от най-изнервящите женски мераци е да се мъчат да променят любимия. Няма спор и че мъжът обича да бъде хвален.

Но е признак на безпаметна влюбеност да го смятате за толкова идеален, че да одобрявате абсолютно всичко. Нормалният мъж даже очаква от вас забележка от време навреме. Нали е чувал, че жените така правят.

Угаждате на близките му

Естествено е да искате роднините и приятелите му да ви харесват, но е тъпо чак да им се подмазвате. Балансираното поведение означава да се държите уважително и възпитано, без да губите самоличността и достойнството си.

Превръщате се в лепка

Обожаващата жена иска да е непрекъснато с обожаемия. И се превръща в лепка. Престава да има собствен кръг и просто не знае какво да прави, когато партньорът й пожелае да се види с компанията си или има работа. Тя не се цупи, но мъжът изпитва угризения, че я оставя сама. И изживява това като посегателство срещу безценната си свобода.

Умната жена дава на любимия усещане за независимост, включително като не го обременява със своята
безпомощност и липса на всякакви контакти освен общите им.

Разбира се, обожавате и интересите му. Изобщо не си падате по футбол, обаче сядате да гледате мач с него. Четете, за да се просветите и да можете да кажете нещо умно или поне да не задавате глупави въпроси.

Дотук добре, общите интереси сближават. Само че и с това може да заприличате на лепка, която не оставя на мъжа си дори милиметър лична територия. Той пак ще го сметне за посегателство върху свободата си. Да сте влюбени не значи да сте еднакви.

Зарязвате кариерата си

Искате да се посветите на него, вместо да мислите за развитие в професията си. Е, работите, за да носите заплата вкъщи, но нямате намерение да съчетавате кариера с обожаемия и семейството.

Прекалената ви влюбеност ви кара да мислите неправилно. Не става дума за или-или – или мъжът, или кариерата. Милиони жени успяват да ги съчетаят. Разумна предпазливост е да не губите шансове в професията си, защото някой ден може да се наложи да издържате себе си и децата си. Освен това този мъж може би ви хареса и защото сте жена, която има амбиции да е нещо повече от домакиня.

Товарите се с всичко

Прекадено влюбените жени са готови да поемат дори мъжки задължения вкъщи вместо обожаемия. А той да им помогне в т.нар. женски – това им се струва напълно недопустимо.

Всеки семеен психолог ще ви посъветва още когато се събирате да живеете заедно, да се договорите кой какви домакински работи върши. Така е при равнопоставените партньори.

Това не пречи на любовта, напротив – помага й.

Плащате вместо него

Нищо не жалите за неш, та камо ли пари. Но силният пол схваща портфейла като продължение на мъжкото си достойнство. Той не се ласкае от щедростта ви, обижда се. Особено пък ако не е в състояние да отвърне със същото.

Спрете се и помнете: мъжът трябва да живее с убежданието, че финансово връзката се крепи на него.

Странна амалгама

Тези грешки и други подобни жената прави несъзнателно. Те не са заради преструвка – за да привърже мъжа към себе си. Сместа от обожание и потискане на собствената личност, желания, цели прилича на зависимост като от алкохол или дрога.

По-бързо или по-бавно, осъзнаването все идва и конфликтите стават драматични. Това е естествено – идеализацията винаги води до по-силно страдание отколкото трезвата преценка, казват семейните терапевти. Когато жената се усети, че в обожанието си е загубила собствената си личност, подчинявайки я изцяло на мъжа, обикновено вече е късно да нанася поправки във връзката. Изходът е или да живее с последствията, или да се разделят.

Затова не го обожавайте. Осъзнавайте и слабостите на партньора си, мислете можете ли да го обичате заедно с тях. Ако можете, връзката ви ще бъде много по-силна.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар