Алое вера и мед при киселини, язви и гастрити

Алое вера е растение с много лечебни свойства. Полезното алое се използва от десетилетия за лечение на различни заболявания

Лекарите, както от Древна Гърция и Рим, така и източните лечители от Китай, са препоръчвали алоето като средство за лечение на много заболявания. Алое вера се използва особено често и в козметологията. В крайна сметка, това растение има силен противовъзпалителен ефект.

алое вера ползи

Алое вера

Алое вера има свойства, които помагат в борбата с язва на стомаха, повишена киселинност и гастрит. И всичко това се дължи на структурата му, която е гелообразна. Именно той има специфични лечебни свойства.

Гелът действа, като покрива лигавицата и служи за защита на стените на стомаха. Освен това намалява дразнещите симптоми при киселини. Използва се и при лечение на панкреатит, както и холецистит.

И така, как да използвате алое вера при стомашни проблеми?

Първо, нарежете няколко листа от алое вера на парчета, обелете го и го оставете да престои в купа с вода за около 3 часа. Така излишната горчивина и леко неприятния, естествен вкус, се отстраняват от алоето.

Второ, когато горчивината е ликвидирана, можем да започнем да приготвяме сока, което ще ни помогне да защитим стените на стомаха и да намалим възпалението в червата.

Необходими съставки:

– 1 чаша вода
– Парче гел от алое вера, вече обработено и чисто.
– 1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне:

Първо смесете всички съставки в блендер и имайте предвид, че трябва да приготвите толкова количество, колкото да изпиете наведнъж.

Можете да приемате този коктейл от алое вера 3 пъти на ден, за предпочитане час преди трите основни хранения.

Ако спазвате балансирана диета и избягвате храни, които не се препоръчват на хора с гастрит и язви, след 2 или 3 седмици ще забележите пълно подобрение.

сок от алое

Чист сок от алое

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар