Съкратиха ме на 57, сега не знам накъде

По образование съм ядрен физик, знам, че никой няма да ме вземе по специалността ми

Преди около два месеца ми се случи нещо, което наистина не очаквах – след повече от тридесет години в компанията, в която работя ме съкратиха.

Аз съм ядрен физик и смятам, че съм много добър в работата си. Но шефовете ми казаха, че тези технологии се развиват много бързо и аз с комунистическото си образование вече не мога да следя тенденциите.

Сложиха на мое място двадесет и седем годишен, току що завършил института. Казаха ми, че за специалист като мен няма да е проблем да си намеря работа.

Разбира се не е така. От два месеца чета обяви, ходех и на няколко събеседвания, когато ме поканиха, никъде нямам никакъв шанс, особено, когато разбират на колко години съм.
Пробвах и за учител по физика, и там не ме взеха.

Оказа се, че единственото, което мога да започна е нощна охрана на някой обект. Да седя по цяла нощ зад някой телевизор за по 800 лева на месец.

И сега не знам какво да правя. Да се унижа да работя професия много под нивото ми за нищожни пари, или да започна, че да вземам все пак някакви пари, защото скоро няма да имам с какво да живея.

С.К., 57 г., София

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар