Махмурлукът убива мозъка

Mахмурлукът е често срещано състояние, което се случва няколко часа след консумация на алкохол

Махмурлукът

Махмурлукът убива мозъка

Може да почувствате главоболие, гадене или виене на свят, когато имате махмурлук. Ефектите обикновено започват часове след консумация на алкохол и могат да продължат цяла сутрин или дори няколко дни.

Махмурлукът се появява след обилна консумация на алкохол. Но може да имате симптоми, след като консумирате само една или две напитки през нощта преди това, докато друг път може да не изпитате махмурлук дори след консумация на големи количества алкохол. Въпреки че има разлики в начина, по който хората изпитват махмурлук, тези разлики не са свързани с устойчивостта или алкохолната толерантност.

Симптоми на махмурлук

Медицинският термин за махмурлук е весалгия, която е комбинация от гръцката дума за болка и норвежка дума за „безпокойство след разврат“.

Има няколко разпознаваеми ефекта на махмурлука. Тъй като пиенето често е вечерно занимание, махмурлукът обикновено се описва като „сутрешен ефект“. Въпреки това, можете да имате махмурлук по всяко време на деня – той обикновено започва между три и десет часа след пиене.

Общите симптоми на махмурлук включват:

– Главоболие.
– Чувство за бягане „по спирала“.
– Лошо усещане за цялостното благополучие.
– Фотофобия (отвращение към светлината).
Фонофобия (повишена чувствителност към звука).
– Болки в цялото тяло.
– Диария.
– Загуба на апетит.
– Треперене.
– Умора.
– Гадене и повръщане.

По принцип махмурлукът е силно неприятен, но не и чак толкова опасен. Макар че обикновено минава сам след няколко часа, има различни стратегии за управление на махмурлука.

Може да забележите тези ефекти, след като пиете алкохол и след това спите няколко часа. По принцип махмурлуците се характеризират с дискомфорт – и може да искате да останете в леглото през целия ден. Понякога махмурлукът може да бъде по-сериозен и да причини здравословни проблеми, които изискват медицинска помощ.

По-рядко срещаните ефекти от махмурлук, заради които може да се нуждаете от медицинска помощ, включват:

– Мозъчна мъгла (проблеми с мисленето).
– Замайване (особено след изправяне).
– Тромавост.
– Тахикардия (бърз пулс и сърдечна честота).
– Хипотония (ниско кръвно налягане).
– Хемоптиза (кръв при кашляне) или хематемеза (повръщане на кръв).

Всички тези неприятни симптоми могат да бъдат спестени, а махмурлукът да остане в миналото, ако откажете алкохолa.

Битката със зависимостта към алкохола може да бъде спечелена, ако ползвате хранителната добавка АЛКОГАРД.

АЛКОГАРД е най-ефикасното средство за отказване на алкохола.

АЛКОГАРД предизвиква непоносимост към алкохола, и освен това има благоприятно въздействие върху черния дроб.

Редовната употреба на АЛКОГАРД ще даде ефект още на третия месец, след като е започната терапията с тази уникална хранителна добавка.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКИ: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

ОЩЕ за АЛКОГАРД може да прочетете ТУК

Учени от университета „Суинбърн“ в Мелбърн направиха проучване и установиха, че махмурлукът има дълготрайни последици върху мозъка – влошава функциите му и отслабва паметта.

Изследователите първо анкетирали редовни посетители на барове в Бризбейн. След това доброволците, които признали, че са пили предната вечер, преминавали тест за когнитивни функции. Включително за паметта и за т.нар. изпълнителни функции, които позволяват правилно да се планират действията.

Оказало се, че махмурлукът дава отражение при способностите на всички

Участниците с най-висока концентрация на алкохол в издишания въздух постигнали най-лоши резултати на тестовете.

Данните от изследването показват, че махмурлукът намалява способността да се управлява автомобил, да се работи, да се учи, изреждат автралийските учени.

Те възнамеряват да продължат да изследват влиянието на махмурлука върху мозъчните функции, като включат в тестовете повече доброволци. Вредите от него може би са много по-опасни и разтегнати във времето, особено като се има предвид, че хората извършват все по-сложни дейности в ежедневието си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар