5 ужасни неща, които се случват, когато се заседите задълго

Ти лайф за Лекува

Лесно е да се да се заседите, и мнозина се наслаждават на тази „привилегия“ в изобилие, вярвайки, че нищо ужасно няма да им се случи. Изследванията, обаче показват друго

Какво се случва със здравето ви, когато се заседите задълго

За съжаление, почти 8 от 10 души седят на бюрото, пред компютъра повече от 8 часа на ден. И дори и у дома, те прекарват времето си пасивно. Разбира се, че това е лесно. Поради тази простота мнозина използват заседяването в изобилие, вярвайки, че нищо ужасно няма да се случи. Проучванията показват, че днес хората харчат по-малко 120-140 калории на ден, отколкото през 1960 г., и бавно, но сигурно наддават на тегло (около 4 килограма годишно). Но притеснението на лекарите дори не е причинено само от нарастването на телесното тегло поради постоянното седене, а най-вече заради цялостното вредно въздействие върху здравето.

Какво се случва с вас, когато се заседявате продължително и можете ли да му се противопоставите?

1. Можете да се сбогувате с добрия холестерол след 2 часа заседяване

Както при ключа за светлината, така и енергията се изключва в момента, в който задника ви достигне стола. Калориите започват да изгарят много по-бавно, а съдържанието на липопротеин липаза (ензим, който подпомага разграждането на мазнините) рязко и бързо намалява. Този ензим също играе важна роля при промяна на липопротеините с ниска плътност (лошия холестерол) към липопротеините с висока плътност (добър холестерол). Учени от университет в Охайо откриха, че седенето в продължение на 8 часа или повече (което е стандартният работен ден за повечето офис работници) намалява способността на ензима да превърне лошия холестерол в добро с 95%

2. Мускулите ви ще болят, стойката ви ще се развали

Точно сега, когато четете този параграф, помислете как седите. Накъде се накланя главата ви, къде са краката, ръцете, как се чувствате? Рядко обръщате внимание на това, нали? Това е лошо, по-добре е да не игнорирате такива неща. Ако седите правилно, отрицателното въздействие на заседяването не е толкова силно. Погрижете се за стойката си. Когато се изправите, ушите, раменете, бедрата, коленете и глезените трябва да са в една и съща вертикала. Същото правило действа, ако седите, с изключение на това, че ушите, раменете, бедрата са една вертикала, а коленете и глезените – друга. Ако не се научите да седите правилно, след това с течение на времето гърбът и шията ще започнат да болят, като дори и ще се появят затруднения с дишането.

В случай, че работата ви е свързана с дълго застояване на едно място, поръчайте ортопедичния колан за изправяне на гърба МЕДЖИК БЕЛТ Гръб

Ортопедичният колан МЕДЖИК БЕЛТ Гръб се използва за корекция на стойката в горната част на гърба и раменете.

Благодарение на магнитотерапията той слага край на прегърбването и спира болката. МЕДЖИК БЕЛТ Гръб облекчава и стабилизира средната и горната част на гърба, както и раменете с помощта на 12 стратегически позиционирани магнита, които подобряват притока на кръв в проблемните зони.

За какво още помага МЕДЖИК БЕЛТ Гръб може да прочетете ТУК

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

3. Рискът от затлъстяване се увеличава 2,5 пъти

В действителност, вероятността да натрупате повече мазнини се увеличава с 2 пъти, ако седите шест часа на ден (но не и ако се разкършвате за кратко на всеки 30 минути). В същото време, твърдят експерти, продължителното застояване е по-опасно за човешкото здраве и от затлъстяването.

4. Рискът от развитие на рак, диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания се увеличава

Излишните килограми, които ви карат да се заседявате, застрашават продължителността на живота ви. Лекарите многократно отбелязват, че бездействието убива хората и е една от най-сериозните заплахи за здравето. Рак, диабет и сърдечно-съдови заболявания са по-опасни, когато нивото на физическа активност е ниско.

5. Увеличава се риска от по-ранна смърт

Близо 4% от всички смъртни случаи могат да се дължат на заседналия начин на живот. Прекарвайки повече от 6 часа на ден върху стола и ограничавайки физическата активност, вие увеличавате риска от смърт с 94%. Но ако седите по-малко от 3 часа на ден, можете спокойно да добавите 2 години към живота си.

Източник: verywellhealth.com

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар