Внимавайте: Това са най-честите причини за поява на рак

промоции

Повече от 40% от случаите на рак и същите смъртни случаи от това заболяване могат да бъдат избегнати или намалени, ако промените в начина на живот, намаляването на тютюнопушенето, и повече плодове и зеленчуци, според „CA: A Cancer Journal for Clinicians“.

Поради недостига на плодове и зеленчуци, ракът може да се развие при 1,9% от населението и да доведе до смърт в 2,7%, докато папиломавирусната инфекция води до развитие на рак при 1,8% от случаите, докато смъртността е 1,1%.

Най-засегнати и следователно умрели от рак са тези, които са свързани с тютюнопушенето, дори 19%. Затлъстяването е на второ място, в което 7,8 от случаите водят до развитие на рак. На трето място е алкохолизмът, който засяга развитието на рака в 5.6% от случаите. На четвърто място е прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи и влияе върху развитието на рак в 4,7% от случаите.

Пациентите са най-често се разболяват от рак на белите дробове, а в 81,7% от случаите причината е пушенето. Що се отнася до затлъстяването, то е свързано с 60,3% от случаите на рак на маточната шийка, една трета от всички случаи на рак на черния дроб и 11,3% от рака на гърдата и 5,2% от случаите на рак. на дебелото черво.

Алкохолът е отговорен за почти половината от случаите на рак на белия дроб и хранопровода при мъжете и една четвърт при жените. Почти 25% от случаите на рак на черния дроб при мъжете и 11.9% при жените са свързани с приема на алкохол. При жените това може да е при 16,4% от случаите на рак на гърдата.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар