Полезни игри и занимания за 6-месечно бебе

алкогард промоция

То вече се заиграва само за 10-15 минути, но чрез общите занимания ще стимулирате важни умения


Развитието на речта ще подтикнете с книжки с кратки текстове, които четете на глас. Вземете чаши с различна големина, поднасяйте всяка към устата си и произнасяйте името на бебето. То ще забележи, че всеки път звучи различно и колкото по-често играете, толкова по-бързо ще започне да повтаря.

На 6 месеца то издава разни звуци и дори създава впечатление, че произнася думи, защото успешно имитира речта на възрастните

В бърборенето му още няма смисъл, но улавя смисъла на казаното от вас и с поглед открива предмета, за който говорите.

Развивайте фината моторика на ръцете. Подходящи са игри с влизащи едно в друго кубчета. Сложете между дланите му топка с диаметър 5-6 см и му помогнете да я повърти. Купете играчки пищялки, които при стискане издават звук, игри със спирали, по които трябва да се придвижат фигурки. Не пренебрегвайте и „пляс-пляс ръчички“. Бавно разкажете приказка за птички и щом кажете „Хвръкнаха“, повдигнете ръцете на бебето и плеснете дланите му една в друга. След време то с нетърпение ще чака този момент и ще се смее още преди да е настъпил, после само ще започне да пляска.

Освен фината моторика „пляс-пляс ръчички“ развива и познанието за причинно-следствените връзки

За разбирането им помага и игра с балон, пълнен с малко вода. Стискайте и отпускайте балона, за да види бебето как се променя формата му. После му дайте само да си поиграе. Когато държи в двете си ръце играчки, дайте му трета. Ще опита да я вземе, без да изпуска другите, но скоро ще установи, че е невъзможно. Скрийте играчка под одеяло, като оставите част от нея да се вижда. То ще я хване и издърпа, след време ще се научи да отмята одеялото.

<За упражняване на координацията го носете на конче

Така се учи да пази равновесие и да контролира движенията си. Люлеенето на крак също е добро. Седнете на стол и сложете бебето на конче върху подбедрицата си. Хванете го за ръце и повдигайте крак в такт с песен. Ако се учи да пълзи, сложете препятствия от възглавници и го оставете да ги преодолее.

Играта на тунел развива и пространствена ориентация. Махнете дъното и капака на кашон. Сложете бебето от едната страна, минете от другата и щом влезе в тунела, закрийте вашия отвор с одеялце. После протегнете ръка в тунела и придърпайте детето, за да изпълзи до вас.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар