Как да разположите у дома петте природни елемента, според фън-шуй?

Според фън-шуй, за да е хармонично и енергийно благоприятно пространството, в него трябва да са представени петте природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал


Вода

Тя ще донесе в дома ви усещане за лекота, свежест и чистота. Този елемент Означава обновление, изобилие и движение. Разбира се, най-очевидният„воден“ предмет в интериора е аквариумът. Но не забравяйте огледалата и стъклената декорация.

Какъв цвят да е декорът? Синьото и черното са подходящи. Идеална форма: неправилна, вълниста.

Къде да го разположите? В северния, източния и югоизточния сектор. Докато в спалнята не трябва да има прекадено много „воден“ декор.

Дърво

Тези, които се интересуват от фън-шуй, знаят, че дървото се свързва с финансовото благополучие, развитието и укрепването на здравето. Освен от дървените аксесоари този елемент в интериора се представлява и от предметите с правоъгълни орнаменти, пейзажите и разбира се, от живите растения.

Какъв цвят декорът? Всички оттенъци на зеленото и светлосиньото. Идеална форма: правоъгълник.

Къде да го разположите? Само в източния, югоизточния и южния сектор.

Огън

Ако сте творец и сте свикнали да работите с „плам“, елементът огън ще е много полезен в дома ви. Просто допълнете интериора си със свещи, възглавници и килими в топли тонове – вдъхновението ви е гарантирано. Същият е съветът и към хората, които искат да се избавят от чувството за самота и умора. „Огненият“ декор ще усили и аспекта на романтика в спалнята, но е важно да не прекалите.

Какъв цвят да е декорът? Червено, оранжево, пурпурно, розово. Идеална форма: триъгълник, звезда.

Къде да го разположите? В южния, югозападния, североизточния и централния сектор.

Земя

Земята се асоциира с устойчивост, надеждност и стабилност. Затова „земният“ декор е необходим за хората, които търсят спокойствие и защита: керамика, жълти възглавници, килими в пясъчни оттенъци и планински пейзажи отлично ще се впишат в интериора ви.

Какъв цвят да е декорът? Изберете оттенъци на кафявото, бежовото, жълтото, пясъчното. Идеална форма: квадрат.

Къде да го разположите? Във всеки сектор на дома освен северния и южния.

Метал

Дали започвате нов проект, решили сте да се самодисциплинирате или просто се опитвате да преборите мързела -ще ви помогнат медните съдове и предмети в декора, както и аксесоари с кръгла форма. Това е добър повод да добавите кръгли лампи, които също съответстват на елемента метал.

Какъв цвят да е декорът? Сиво, бяло, металик. Идеална форма: кръг, овал.

Къде да го разположите? В западния, северозападния и северния сектор.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар