Направете си сами хидролат

Хидролат е вода от цветя, която се използва в козметиката от хилядолетия


Промишленият вариант е продукт от кондензацията на растенията при извличане на ефирни масла от тях. При нагряването им се образува пара, наситена с аромати и полезни съставки. Когато тя се охлади и кондензира, става популярната ароматна вода.

Използва се във всяка домашна процедура – от освежаващ лосион и ароматен спрей за коса до антисептик за замяна на дезодоранта и течност за забъркване на маски. Затова си струва да се научите да си я приготвите сами.

Може да използвате всякакви цветя, билки и подправки

И без това ще дойде време, когато ще трябва да зазимите градината. От 100 г свежи съставки ще получите около 120 мл хидролат, а от изсушени – 100 мл.

Налейте вода на дъното на
тенджера. В нея поставете кръгла форма за кекс с дупка и я напълнете с избраните растения. Покрийте ги наполовина с вода. На издигнатата част по средата на формата поставете купичка. Затворете плътно тенджерата и завийте с алуминиево фолио. Включете котлона на най-ниската степен и варете час. Не бързайте да отваряте, защото изпаряването ще продължи. След това изсипете събраната в купичката течност в стерилен съд, най-добре от тъмно стъкло. Съхранявайте ароматната вода в хладилника. Може да я използвате до 6 месеца.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар